Thursday, 22 December 2011

holidayyyyy !

Assalamualaikum..


hyep semue..itu hari aku n family aku g holidayy..yezahhh
best2,ape tak bestnye sminggu kn..holiday gle2,al maklumlah da FREEDOM katekn..hehe
okaylah mls nk cerite pnjng,tengok jela ehh gmba ni >>>































dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 19 December 2011

nothing to do!!

Assalamualaikum..


Alhamdulillah da dkt sbulan aku habis SPM..tp yg pling bosannye lepas SPM ni mmg bnyklah,xde pape yg bole buat dlm cuti ni...bce novel?dah khatam..tgok tv?da bosn asyik cite ulang2..nseb baik lah skrg aku tgah dalam proses amek lesen,ade la jgk faedahnye..sbnrnye plan nak keje,tp mybe lambat la kot,bulan 1 mungkin~~~ lame kn..seronok plak dengar cite kwn2 aku yg keje..huhu...sederet plak tu..wah sweet gile...haha...pape pun aku akan usahekn supye aku tak makin bosn hari demi hari.hehe


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 26 November 2011

perpisahan ini!

Assalamualaikum..

30/11/2011
nampak tak tarikh kat atas ni..
tarikh keramat buat aku ngn kwn2,sbb da last jd student kt sekolah.,pas ni jd ex-student plak..
sedih bukan??
bnyk sgt kenangan kat sekolah tu,yelah 5 thun da menuntut ilmu kat situ,selesa gle..
lagi la sedih sbb nak kene berpisah ngn kawan2,hopefully friendships kteorg msih hijau dan xde nota..
akusayangsekolah
akusayangkawankawanaku
infinity

dengarlah lagu kat bwh ni,maksud yg terlalu mendalam :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 10 November 2011

Aku Sayang Mereka.

Assalamualaikum..


Persahabatan itu seperti tangan dengan mata,Saat tangan terluka mata menangis,Saat mata menangis tangan menghapusnya....

Aku harap tali ukhwah yang telah kita bina berpanjangan dan sentiasa diredhai oleh ALLAH

AKU SAYANG KAWAN KAWAN AKU :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 9 November 2011

serba salah :(

Assalamualaikum.




sedar tak sedar blog ni dah dekat 5 bulan lbih.sbenarnya kehadiran blog ni takde sape yg tahu t'masuk fmly aku..kawan baik aku sendiri pon tak tahu..so kalau-kalau korang tahu kehadiran blog ni dr orang lain aku mintak maaf sesgt.takde niat pun aku nak simpan pape kat korg,aku just nak suke2 je kongsi pndngan ke..pernah juga aku nak bgthu tapi.......aku tak tahu mcm mne nk cakap..
i'm so sorry yup sahabat2 :(




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 2 November 2011

OmbakBiru Hotel!

Assalamualaikum..


lame tak berbasah basi kat blog ni..
jom bce entry aku kali ni,just biase2 je.
firstly,aku nak ucapkan alhamdulillah,plan nak 'mkn2' ni menjd
thun ni b'beza skit mcm thun lepas,klu thun lepas kt Pizza Hut,thun ni kat Bluewave Hotel.,,hehe..
tu yang sje je tulis tittle 'ombakbiru hotel'..hihi..
setiap thun ade buat mkn2 sbb aku ni slh seorg peng.koperasi..
jamuan tu best lah sbb bole mkn bnyk2,lg2 tgah hujan mse tu sodapp lah kalo nak melantak..
yang tak boleh blah,mule2 control je nak pegi amek mknan
last tgok sorg dah bgun yang lain ape lg serang la..
pling aku suke mkn mee kueh teow die,,perhhh superbb lah...
mase dlm perjlnan nak pegi n balik mmg sempoi lah,tenang je
dengar lagu best2 aishiteru, percaya padaku , demi waktu lah n bnyk lagi lah..sentiase tersenyumm :)
yang aku pling ingat ayat ni ble ade mmbe aku tnye spe yg nyanyi lgu demi waktu
 'awk naik kereta warne pe skrg?'
tersenyum aku,mudah je jwpan yang ckg bagi..
pape pun itu adalah kenangan terindah bsme-sme dgn ckg2 n mmbe2 koop sume..
TERIMA KASIH cikgu-cikgu..
jomlah tgok2 gmba kat bwh ni,actly gmba ni dr cam mmbe aku..


sempoi je tmpt ni tp mantap!
dpt makan terus tersenyum,,hihi
sodapp kot ni..yummy 
jemput makan
with iqa
eda n tyra. comel :)
ABC makcik iqah,hehe
banyak tak??hihi..yg lain blom smpai lg..
with iqah,aina..best!
mereka :)
minah bunge. nice!
eh mocha lah! my fav <3
sume peng.koperasi with ckg najib
pantangkn? pantang nampak,,hehe
smoge tali ukhwah kte b'pnjngan,insyaAllah :)
kami with ckg aspa :)

sangat enjoy..
pas ni bole buat lagi kan??
mesti rindu nanti :)


                 






dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 20 October 2011

akhirnye berjaye jgk !!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah segale yg drncng menjadi jgk.
wlupun agak bnyk jgk lah rintangan tp still menjadi..
13 hb lepas aku,n 2 org lg kwn aku pegi celebrate birthday ckg kami..
meskipun agak cepat celebrate nye tp kteorg ttp enjoy..

selamat hari lahir cikgu :)


agak terkejut sbb tbe2 je ade org bg kek.

SDS
eda
mira
kami bersahabat
eda n mira
yehh..


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 12 October 2011

Cabaran Hidup..

Assalamualaikum..


saja nak kongsi article kat iluvislam.com.
aku rasa ianya menarik..



Hidup ini cukup indah. Penuh dengan misteri. Kata orang warna-warni. Adakalanya kita berduka, ada juga masanya kita gembira. Yang penting, dalam apa jua keadaan sekalipun, sentiasa ingat kepada Sang Pencipta, Allah s.w.t. Syukur dan sabar; 2 rahsia kejayaan.
Aku melontarkan pandangan ke laur tingkap. Cuaca begitu terang sekali. Ramai sungguh orang keluar menikmati teriknya mentari. Kukira di Malaysia situasinya berbeza. Kita menunggu sang suria beredar barulah kita menampakkan diri. Benar kata orang, kita hanya menghargai sesuatu itu bila kita kehilangannya.
Ok. Kali ini ingin aku kongsikan perbualanku dengan Mr. X tempoh hari.
Kala itu kami sedang menikmati hidangan istimewa di sebuah restoran.
"Pelik betul manusia ni, asyik mengeluhhhh je," Mr. X memulakan bicara.
"Mm..biasa la tu..apa yang peliknya?" Aku menjawab.
"Keluhan tidak menyelesaikan masalah... malah melambatkan proses menyelesaikan masalah."
"Well... bagaimana kalau keluhan itu adalah sebahagian dari proses menyelesaikan masalah?" Aku cuba menghangatkan sedikit perbualan.
"Jika begitu, kita perlu lihat semula kepada sirah.. ingat Khabbab Al-Art?"
Aku menganggukkan kepala. Khabbab Al-Art merupakan orang yang meminta Rasulullah s.a.w. berdoa supaya dilepaskan daripada kezaliman arab Quraisy. Lalu Nabi s.a.w mengingatkan Khabbab akan betapa umat terdahulu ujiannya jauh lagi hebat daripada ujian yang mereka hadapi ini.
"Masalah ni takkan habis... masalah ini akan sentiasa datang sebab kita ini hidup. Bukan hidup-hidupan," Mr. X menyambung bicaranya.
Aku mengiyakan. Tidak mahu menganggu ucapan Mr. X.
"Kereta hanya ada masalah jika kereta tu bergerak. Kalau dok kat umah je, memang tak jumpenya lampu isyarat, polis semua tu. Yang penting adalah kita kena persiapkan diri kita untuk menghadapi masalah ini. Kita di sini untuk menyelesaikan masalah, bukan untuk mencipta masalah."
"Setuju. Dan semakin matang kita semakin besar cabarannya. Cabaran membawa kereta tak sama seperti cabaran membawa lori," aku memotong Mr. X. meminjam analogi yang sama.
"Bagus.. Allah tidak akan memberikan sesuatu di luar kemampuan kita. Fikir dan zikir!" Mr. X menjawab sambil tersenyum.
Cabaran itu akan sentiasa hadir. Dan itulah gunanya kita, manusia yang dikurniakan akal untuk berfikir. Namun harus diingat, kata Hamka, hujung akal adalah pangkal agama. Akal ini ada hadnya.


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 11 October 2011

aku ingin mencintaiMU setulusnya~

Assalamualaikum..

saje nak kongsi sbuah lagu (ishh skema gamaknya) haha..okay lagu ni sllu aku dgr..best~~


Tuhan betapa aku malu
Atas semua yang Kau beri
Padahal diriku terlalu sering membuatMU kecewa
Entah mungkin karna ku terlena
Sementara Engkau beri aku kesempatan berulang kali
Agar aku kembali
Dalam fitrahku sebagai manusia
Untuk menghambakanMU
Betapa tak ada apa-apanya aku dihadapanMU
Reff:
Aku ingin mencintaiMU setulusnya,
Sebenar-benar aku cinta
Dalam do`a
Dalam ucapan
Dalam setiap langkahku
Aku ingin mendekatiMU selamanya
Sehina apapun diriku
Kuberharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi~~


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 4 October 2011

semakin sedar akan realitinya~~

Assalamualaikum..


aku semakin sedar akan realitinya..
realiti??
yup,realiti supaya aku sedar SPM semakin hampir..
SPM atau kte laen bg aku penentu sgale-galenye~
Ya Allah semoga kau dpt permudahkan segale urusan hambamu ini..
kau berilah kelapangan pada hati hambamu ini untuk menerima pmbelajaran yg hampir pd penghujungnya yang dapat aku terapkan di dlm SPM kelak..
Ya Allah aku memohon padaMU supaya kau berilah yg terbaik untuk diriku dan rakan-rakanku yg lain..amin~~


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 1 October 2011

akhirnya~~

Assalamualaikum,,

lme da tak bercoret kat blog ni kn.
aku nak kongsi sikit ape yg aku buat spnjg hari raya ni (dah abis rye bru nak cte) haha..
biase lah busy ngn trial spm..hah tu pon tmsuk aktiviti raye aku thun ni...hihi
raye kli agak kurg skit lah,sbb kne focus pd trial spm ktekn..
3 mggu exam 3 mggu jgk lah dating ngn buku..
abis je trial ape lg bru lah bole pegi raye umah kwn,mkn mcD..haha
tp tak bole suke sgt slg spm aku tak abis lg,,huhu
tp rye kli ni lah first time aku xjmpe kuih tembikai..
thun lps bole dkatekn stiap umah yg aku pegi raye mmg ade kuih tu smpai muak nk mkn,thun ni??HAMPEHH,xdak kot...
raye ni la jgk 2org sppu aku tunang..tahniah korg..hehe
dan yang paling best sblum aku jwb paper fzk aku g release kn tension 3 hri kt serembang n seri kembangan,best2 dpt jmpe sppu2 aku...
tgok la gmba yang sempat aku amek,,


raya pertama :)


raya ke dua :) thun ni kurg braye,hehe


sppu eden


sppu eden gak..sepet kn??haha


sambut bsday mse hari kmerdekaan


bdk kecik!!


best btol bdk ni baring,tuan nye blom merasmikn dy da bring kt stu..

selamat bertunang..


sppu aku gak

ibu!!

adikku yg cumel..hehe

yummy,,wat mkn2 kt seri kembangan..sodapp :P

smile :)

beraya bsme mereka!!

wif tyra..


ni la aktiviti aku sepanjg bulan syawal ni + trial spm,huhu...


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)