Saturday, 20 August 2011

tahun akhir!

Assalamualaikum..

aku tengah boring ni,tu yang update blog..
smggu ni macam-macam dah berlaku
alangkah pantasnye mase berlalu,
mggu ni jgaklah aku ade pra-trial tuk sejarah.
soalan memang gempak lah,level tggi kot paper 1,,
tapi aku akan terima result jgkkn,so redha je lah.
dan minggu ni la sekolah aku ade buat majlis khatam al-Quran,buke puase,macam2 lah..
tahun ni tahun terakhir aku kt sekolah tu,so mngkin tahun akhir jgak aku buke puase ngn ckg2 kt sekolah..
mesti nanti rindu gilekn detik2 ni..

jomlah tgok persiapn aku tuk pra trial tu hari n majlis kat sekolah-->

buat nota skit2 utk persiapan tuk exam

muke bdk dtg awal,hehe

3..2..1...

wif eda

sje je pkai jubah,,haha~~

ni je yang dapat aku kongsikan,hope u olls suke :)




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 14 August 2011

semakin hampir!!

Assalamualaikum..


HAMPIR?
ya,semakin hampir..
semakin hampir dengan PERCUBAAN SPM 2011..
tak takut ke??
soalan yang selalu aku tertanya-tanya..
tapi tak mampu aku nak jelas kan perasaan takut ni pade sesape..
sememangnya aku takut...
takut kecewakan ibu ayah, takut kecewakan adik-beradik,takut kecewakan cikgu2,takut kecewakan kawan2 dan paling penting aku takut kecewakan diri aku sendiri..
kalaulah aku 'jatuh' trial ni,harap2 ianya tak berlaku pada SPM yg sebenarnya nanti malah boleh jd kn iktibar..amin...





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 8 August 2011

bersabar itu berbaloi

Assalamualaikum

yup,bersabar itu berbaloi.nape aku cakap bersabar tu berbaloi?
okay,kalau pengalaman aku lah kan,aku nak bende tu tapi aku akan tahu dy tak akan dtg sekelip mate je,so klu kite bersabar kite akan dpt bende yg kte nak tu tak kirelah cepat atau lambat janji kalau ade rezeki kite,kite akan dapat gak :)
so ironinya,tingkatkanlah kesabaran kite,.nasihat utk diri,keluarga dan rakan2




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 5 August 2011

muhasabah cinta

Assalamualaikum

Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Ku pasrahkan semua pada-Mu
Tuhan baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalir berzikir di kidung doaku
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Ilahi muhasabah cintaku
Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 1 August 2011

Ramadhan kembali lagi!!

Asslamualaikum.

kyna nak ucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak kpd sume umat islam
smoge kdatangan ramadhan kali ini lbih indah dri thun2 yg lalu.
dan juga smoge kite dpt melawan nafsu kite,ingat syaitan mgkn tlh dikat tapi NAFSU tdk ye.

salam ramadhan dari saya :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)