Sunday, 16 December 2012

mc dari berblog..

ASSALAMUALAIKUM W.B.T...                                                                            Rasenye takde lg update utk bulan 12 ni. Bukan busy tapi ade masalah teknikal..huh. MEMANG spoil Kot, Laptop buat hal memang tak boleh nak update lah kan.. ni pun update gune henpon,apelah rupe gamaknye..HAHA.. TaK puas nak taip, Hurmmmm:. Sedes gile!  Yang paling stress tak dapat tengok ADAM & HAWA,. Memang MC panjanglah.... tapi sbelum bulan 1 mintak2 lah dah okay semuanya.. Dan aku ni penunggu Tegar RESULT f6 yang tak kunjung tiba,. Harap sangat dapat result yang terbaik, InsyaAllah..begitu jugk dengan kawan2 aku..AMINN 


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 28 November 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t..







dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t..



Go Malaysiaaa!!


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 27 November 2012

Fenomena Halo

Assalamualaikum w.b.t..

Baru nak start menaip aku dah hilang point,,err sangat menjengkelkan okay..
Duk tercari-cari isi-isi penting aku balik, tangan ni rajin duk bace entri blog lain, aku tertarik plak entri-entri blog akak Aisyah Humaira ni,. Aku tabik springlah kat akak niera ni,hehe. btw suka dengan ayat dia ni 'couple bukan jaminan, tunang bukan menghalalkan segalanya, nikah itu lebih baik' . So korang memang kene bace blog akak niera,kalau aku cite memang tak best. seriuss~~

Nampaknya isi-isi penting aku dah kembali ke pangkuan jalan..haha. Okay, actlly hari sabtu dalam pukul 10.00 gitulah kawan aku Iqah ade msg aku dia suruh aku tengok bulan dekat luar,pelik jugak sebab dia selalu msg time bulan penuh je, so tak tunggu lame aku terus keluar and tengok langit,. subhanaAllah , sangat cantik ape yang aku tengok dekat langit malam tu.. nak tahu ape? ni hah ~

sumber : mr google.

Mula-mula tercari-cari jugak aku name fenomena ni dengan Eda, last-last dapat jugak, nama fenomena ni fenomena halo dimana terjadi disebabkan pembiasan cahaya dan terhasilah lingkaran cahaya mengelilingi matahari atau bulan. 

Alhamdulillah, bersyukur sangat dapat tengok fenomena ni dengan mata sendiri, syukur Alhamdulillah..
Memang bestlah dapat tengok live, lame jugaklah baru hilang lingkaran cahaya tu. DAN hari isnin (semalam) kawan baik aku Eda msg pulak suruh tengok bulan malam ni. Ya Allah lagi sekali dapat tengok dengan mata sendiri fenomena ni lagi sekali, subhanaAllah memang cantik, kali ni lingkaran cahaya tu berwarna-warni, sangat cantik !

Tersangatlah bertuah dapat tengok fenomena ni, kuasa Allah memang hebat :D 
Malam ni nak try survey mane tahu ade lagi ke? hihi.. Idea dah menjauh ni, okaylah nanti klu free aku update lagi . Macam biase penutup aku memang tak macam penutup..hahaha :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 24 November 2012

Kyna kata #7

Assalamualaikum w.b.t..


Percayalah yang baik itu datang dari Allah. Allah akan memberikan yang terbaik untuk hambanya supaya dapat menjadi yang paling baik. InsyaAllah :D


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 21 November 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t..



Dulu, Kini dan Selamanya :D


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t...




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 20 November 2012

Pray For Palestine

Assalamualaikum w.b.t..



Hampir seminggu peperangan tercetus antara palestine dengan israel..
yokk reramai kita doakan sedara islam kita di Palestine diberi perlindungan dan juga keselamatan..
sayu hati bile kanak-kanak yang menjadi mangsa :'(

LET'S PRAY FOR THEM






dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 19 November 2012

Pabila bosan menyapa diri~

Assalamualaikum w.b.t..

Bosan itu ada kalanya menarik, tapi terkadang memeritkan jiwa, Apakah? Haha~

Kalau dah tak tahu nak buat apa, laju je tangan ni buka komputer lepastu click dekat kedaigambar (photoshop) , apalagi mengedit gambar lah. Tengok gambar ape yang berkenan dengan hati aku terus edit. Tak banyaklah dalam 2-3 macam tu. Nak tengok? tapi tak sehebat manelah kan..

Yokk cekidautttt

_
_
_
_








Masih banyak lagi yang perlu dibelajar :)





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

GA-Hadiah Dari Love Is All Around

Assalamualaikum..

Duk tengah bace entri blogger2, aku jumpe satu GA yang menarik ni,

click SINI


Nak sempurnakan GA,kita kene teka hadiah yang :

Hadiahnya besar dan boleh lipat
Bernilai RM 1500.00 ke atas
Ada 4 kaler, pilih warna kuning
Masih baru di pasaran
Jenama yang memang tersohor

JAWAPAN : Samsung Notebook Series 7 Gamer kot,hihi

sebenarnya susah jugak nak teka ni, so main teka jelah, sebab lelaki kan suke main games ,hehe :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 18 November 2012

Saya join GA 2012 Nurul Yui

Assalamualaikum w.b.t..


Yok join ramai2 GA ni, boleh Click sini :)

Slogan yang perlu saya lengkapkan :

Saya join GA 2012 Nurul Yui kerana saya dah lama tak join mana-mana give away dan nak tambahkan entri saya tahun ni, Hehe :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Kyna kata #6

Assalamualaikum..

Kalaulah bila ungkapkan kata MAAF tu ada lampu MERAH atau HIJAU. Bolehlah kita tahu orang tu ikhlas ke tak ucapkannya :) 


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 16 November 2012

Alahaii lagi lagi soalan tu...

Assalamualaikum w.b.t

Phewiitt, hyep korang..
Aku masih dalam mood cuti, cuti sampai lebam, heaven gile! Actlly dah 3 hari aku habiskan mase cuti aku dekat hospital sebab jage adik aku sakit, perghh memang bosanlah tapi nasib baik ade novel yang sentiasa disisi,,hihi..

Okay, let's start to story about 'Alahaii lagi lagi soalan tu'
Soalan ni selalu sepupu-sepupu aku yang tanye,  kawan-kawan aku? adelah jugak tapi kadang-kadang je sebab dorang dah tahu jawapannye. Alkisahnya begini dan begitu, ahakss

Sepupu : Pakwe ude tak datang melawat ke?

Aku : Takde pakwe lagi kot.. nape?

Sepupu : takde pape,. boypren kau mane pulak?

Aku : ??? (macam tercekik batang serai bile tanye soalan macam tu dekat aku ) *soalan yang gemar ditanya..

Sepupu : Takkan takde boypren kot, kau nak macam mane? aku tolong carikan, yang imam muda, baik n blalala.. sepupu punye pasal aku carikan..

Aku : Hahaha..aku dah ade dah 'dia' dekat mesir sekarang..

Sepupu : Wahhh, belajar ke koje?

Aku : Hahahaha, (pakal je mase tu dekat hospital kalau tak aku dah gelak guling-guling dah). Kau percaye ke? aku tipu jelahh..hahahaha

Sepupu : Errr, nanti aku carikan..

Tetibe ibu menyampuk..

Ibu : Kalau angah ade pakwe,boleh kerat jari ni hah..

Aku : Hahaha.. belum lagilah,huhu

Dari sepupu aku yang nak carikan,lebih baik aku suruh ibu aku carikan, tak ke sweet mueett tu? Hehe..
Dah tahu kan soalannye? Hahaha.. Nilah soalan yang tak mampu aku cari solusinya waima dengan menggunakan kalkulator sekali pun..Haha.. Bukan niat hati untuk memilih yang terlalu sempurna, tapi masih belum bersedia lagi.. Bukankah memilih itu perlu ? Yelah kalau main ngapp je tak kemanekan..huhu.

Satu prinsip je aku pegang 'Kalau belum masanye,just wait and see je'

Sebab...

Betul tak? kite hanya mampu merancang,tapi ingat hanya Allah yang menentukan segalenye :D
Lagipun umur aku baru je 18 Tahun, banyak lagi bende yang aku perlu cari dan belajar.. Bile pintu hati aku ni dah terbuka untuk 'someone' biarlah waktu tu aku betul-betul sedia.. InsyaAllah :D





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 8 November 2012

berakhir sudah semester 1

Assalamualaikum w.b.t

Ho ho ho horeyyy, semesta 1 sbg pelajar pra-u a.k.a form 6 dah berakhir..
tahu tak nikmat gile habis exam ni,
ape taknye dah habis azab jawab paper exam yang betrtaraf 5 bintang weyh.
serius complicated betul paper2 STPM sistem baharu first batch ni,
Tapi, paper sejarahlah paling aku sayang gile gile <3
memang tersenyum aku jwb paper sejarah and hope senyuman ni bawa sampai amek result nanti,hihi

semoga kawan-kawan aku ni lulus dengan cemerlang.amin

.zahida.
.fasihah.
.haziqah.
.athirah.
.syahirah.
.yatie.
.mira.
.syahnadia.
.zakiah.
.huda.
.umie.
.natasya.
.rabiatul.

dan dapat result yang terbaik. InsyaAllah :)
 Dengan secara rasminya ho holidayyyy dan penganggur tegar! hehe


.



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 2 November 2012

Kenangan Itu Manis

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah hari ni masih diberi kesempatan untuk bernafas lagi..
Tadi dekat sekolah ade taklimat periksa spm & stpm dan majlis salam restu. Biasalah budak nak exam kenalah ada taklimat sikit even taklimat tu same je dari mase zaman UPSR dulu,,hehe..

Suasana sekolah baru so tak terasa syahdu sangat tapi dengan cikgu form 6 feel like T_T ,Sape tak terharu kalau cikgu2 doakan kejayaan anak2 murid kan.Tetibe teringat masa zaman spm dekat sekolah selesa..sekolah ranking 1 dalam hati aku,hewhew.

Dulu kalau salam restu nilah paling ditunggu-tunggu sebab nak tengok adegan-adegan drama melayu + drama hindustan. Haha.. Nak tengok antara kawan2 aku air mate sape yang cair dulu, tapi nampaknya semua air mate kawan2 aku termasuk aku cepat je melting..haha. Sape tak sedih kan,dahlah hari tu hari last jumpa cikgu2 sekolah,,huhu..


Masa ni mintak restu dari cikgu hajar,antara cikgu yang aku sayang, hehe. Dahlah masa ni aku perempuan melayu yang paling depan sekali. Dan mase ni jugak emosi aku masih stabil lagi tapi bila dah ke depan sikit jumpe ustazah,cikgu khadijah dan cikgu azimah perghh memang dah tak boleh kawal lagi empangan terus banjir kilat..haha.. itulah kenangan yang termanis.. 

Mood SPM mase ni,hihi

Tersenyum lepas empangan pecah..haha


Teringat juga aku mase pagi sebelum aku datang sekolah, cikgu azimah ade call.. Dia cakaplah good luck,buat yang terbaik utk SPM, sebelum pergi sekolah mintak restu ibu ayah. Memang mase tu tak tahu nak cakap pe,semua perasaan ade takut,terharu,happy semualah. Pagi tu memang tak senang duduk dekat rumah berdebar tahap maksima weyh, lepas dengar nasihat cikgu tu barulah aku tenang sikit kot..fuhhhh.. STPM ni ade sesape nak telefon tak ek?? hehe..

Happy tau sebenarnya kalau kita dapat hormat, sayang dekat cikgu2 kita. Kadang-kadang sayang cikgu dekat anak murid tak diungkapkan dengan kata-kata tapi dengan gerak-geri dorang.. Percayalah semarah-marah cikgu dekat kita,sebenarnya dorang sayang dekat kita dan nak yang terbaik untuk kite. Kalau dah sayang dekat cikgu tu,teruslah menyayangi dorang dan jangan sesekali ragut kepercayaan yang dorang bagi dekat kite. Ingat! give and take itu perlu :D











dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 1 November 2012

Ahlan Wa Sahlan

Assalamualaikum w.b.t

Haii korang..
Pejam celik pejam celik tup tup dah bulan november. Cepatkan masa berlalu?
Rasanya macam baru je semalam masuk tahun 2012,hihi
Hurm 15 hb november ni dah masuk 1 awal muharam 1434. Lembaran baru tahun hijrah :D

Btw, 1 november ni birthday adik aku yang kocik ni,hehe


Haa nilah bam bamss aku...haha.
Selamat Hari Lahir ana yang ke-4 tahun..
Sekejap je dah besar, tahun depan dah tadika, makin buncitlah nanti,hikhik..
Semoga diberi kesihatan yang baik,menjadi anak yang soleha dan bijak!
Angah sayang adik sangat..sangat..sangat... (trademark kteorg)


Okay semoga bulan ni lebih baik dari bulan lepas dan bagi banyak manfaat, InsyaAllah :)
Jangan lupe doakan aku dan kwn2 untuk final 5hb nov ni! hehe...


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 29 October 2012

Fenomena seorang PELAJAR


Assalamualaikum w.b.t

Kadang-kadang sebagai seorang pelajar kita ni belajar ikut cara tersendiri. Ada yang study awal-awal lagi sebab nak exam besar cth spm,STPM atau final sem kan. Tu yang ada istilah ' don't study hard,but study smart'.

Perasan tak student sekarang ni kekadang suke study last minute. macam akulah,,hihihi. Rasa-rasanya berkesan tak ek cara last minute ni? Ni dari sudut pandangan akulah kadang-kadang study last minute berkesan tapi ada bahayanya juga. Rasanya orang yang ade migrain ni tak boleh kot ikut care ni takut kesihatan terganggu.huhu. Dan bagi aku cara ni untuk orang2 tertentu je. aku kadang study subjek sejarah memang cara ni paling mujarab..haha. tapi nak STPM ni takut juga nak study last minute takut sawan buih biru dalam dewan nanti..haha


So aku nak kongsikan tip yang aku bace dari langitilahi.com moga kita boleh jadikan petua dalam menghadapi peperiksaan. InsyaAllah :D




Last minute, di penghujung masa atau tidak punyai harapan bukanlah suatu yang berbau negatif atau pasif. Walau bagaimana pun persiapan dan persediaan kita – setiap saat yang ada adalah sangat-sangat berharga! Kerana itu, strategi yang baik perlu digerakan agar study last minute boleh kita manfaatkan walaupun kita ini kaki study dan ulat buku.
Apakah strategi tersebut? Saya kongsikan beberapa langkah yang dicedok daripada ahli-ahli studi yang pakar serta terbukti kejayaan mereka. Antaranya :

(1) Enjoy the moment!
“ Jadikan peperiksaan sebahagian daripada hidup anda!”
Rasailah, hayatilah dan bergembiralah dengan musim peperiksaan anda! Secara logiknya, sememang sukar bagi kita untuk merasai seronok dengan peperiksaan. Tetapi, asas inilah yang harus kita letakan di minda dan jiwa.
“ Perlu rasa ghairah, gembira dan seronok untuk melaluinya!.”
Jika mindsetting sebegini menjadi  asas kita dalam belajar, insyaAllah – kita akan bertindak dengan bijak dan bersistematik. Tiada lagi tension, gerun, takut dan sebagainya dalam menempuhi peperiksaan!

(2) Fokus, fokus dan fokus
Apa itu fokus?
Saya bersembang dengan seorang sahabat saya, katanya – fokus ibaratnya sebegini :
“ Kamu pegang sekeping talam yang dipenuhi air di dalamnya, perlu membawanya dari satu tempat ke satu tempat tanpa membiarkan walaupun setitis air tumpah ke bawah.”
Kita akan penuh berhati-hati menatang talam tersebut sambil langkahan kaki yang cermat, halus dan tulus. Diri amat-amat tenang dan aman. Serta tiada terburu-buru lagi kalut!
Maknanya – kita harus teliti, memberi 100 % perhatian dan tentunya ada strategi yang praktikal. Boleh kan?

(3)Study Group yang berkesan
Seterusnya, belajar dan buat ulangkaji secara berkumpulan. Mudah sahaja saya ingin sebut tentangnya. Kunci utama kepada study group ialah keberkatan!
Kenapa?
Di sini, wujudnya semangat bantu-membantu, tolong-menolong dan bekerjasama. Bayangkan – suasana gembira, harmoni dan tolak ansur yang sangat baik akan mewarnai perjalanan study group kita jika semuanya bersepakat dan satu hati. Justeru, amat malang bagi mereka yang belajar tetapi tidak pernah ada study group.
Malang dan sangat malang!

(4) Latih tubi yang berterusan
Saat-saat akhir juga, amat penting untuk membiasakan kita dengan format-format kertas peperiksaan dan teknik menjawab. Latih tubi soalan-soalan yang lepas adalah kaedah ulangkaji yang terbaik, praktikal dan menepati suasana musim peperiksaan.
Akar dan dasarnya : – Kita buat, buat dan terus buat latih tubi sehingga kita selesa, yakin dan mampu meramal bentuk-bentuk soalan yang mendatang. Itulah kesan dan hasilannya, Insya-Allah.

(5) Minta keampunan daripada Allah SWT
Musim-musim peperiksaan ini, disamping sibuk dengan studi, ulangkaji dan sebagainya – usahlah kita lupa kepada Sang Maha Kuasa yang menentukan segalanya.
Banyakan memohon keampunan kepada Allah SWT di atas segala kelalaian, kesalahan dan kesilapan kita. Walaupun, kita rasa kita tidak berbuat salah! Sememangnya, kita ini hamba Allah SWT yang banyak dosa dan bintik-bintik hitam di hati.
Solat taubat sebanyaknya dan lazimi istighfar setiap masa dan ketika. InsyaAllah.

(6) Doa, Solat Hajat dan Tawakkal kepada Allah SWT.
Akhirnya, tidak dapat tidak – Kita harus kembali kepada Allah SWT. Sebagai hamba Allah SWT yang lemah, kecil dan kerdil kita perlu mendekati-Nya setiap masa dan ketika.
Firman Allah SWT yang bermaksud :
“Wahai umat manusia, kamulah Yang sentiasa memerlukan  kepada Allah (dalam Segala perkara), sedang Allah Dia lah sahaja Yang Maha Kaya, lagi Maha Terpuji.”
( Al-Fatir 35 : 15)
Solat hajat kita perkasakan, doa dilabuhkan sentiasa dan hubungan sifat tawakkal kita kepada Allah SWT dengan usaha yang semaksima.

Penutup : Alangkah Untungnya Kita
Berbahagia dan beruntunglah kita jika kita telah berusaha semaksima dan bersungguh-sungguh untuk memberikan yang terbaik. Yakinlah Allah SWT, akan memandang setiap titik peluh kita serta segala usaha untuk memetik kejayaan di penghujungnya.
Jika kita memperolehi kemenangan dan kejayaan yang cemerlang, – Alhamdulillah – bersyukurlah. Jika sebaliknya, – bersabar dan redhalah – kerana tiadalah istilah kegagalan, kecuali Allah SWT tangguhkan kejayaan sementara  waktu agar kita terus berusaha dan berusaha.
Ketahuilah, melalui usaha ini – terdapat banyak pahala dan ganjaran daripada Allah SWT. Itulah Rabb yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.
————
Formula Kita :
Usaha maksima + Strategi berkesan + Doa Tawakkal berterusan = Kejayaan Digenggam^^


* Tuntasnya : semua orang ada cara tersendiri untuk study,so kita kene ikutlah gerak hati kita lebih prefer untuk cara study mana yang berkesan. sekadar perkongsian,kalau ada yang salah mohon maaf :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 27 October 2012

tiga dalam satu :D

Assalamualaikum w.b.t


Selamat Hari Raya Aidiladha
rasenye belum terlambatkan?
semoga hari raya korban ini membawa seribu pergorbanan buat kite semua.
Hurmm, tenang je jiwa bile tengok gambar kaabah..
harap sangat satu hari nanti aku dapat pegi mekah bersama-sama ibu bapa,keluarga aku.InsyaAllah..ameen :)


Tak lupe juga tarikh yang sama 26/10 , tarikh yang bermakna untuk ayah dan ibu aku. Ibu ayah selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-21. Semoga berbahagia hingga ke Jannah dan dibawah perlindungan Allah . ameen :D

Dan hari yang sama juga ulang tahun kelahiran atuk arsad,hehe.. selamat hari jadi atuk. semoge dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat dari Allah..ameen :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 22 October 2012

Entah...

Assalamualaikum..

yuhuuu,. dah lame kot tak update cik blog syg aku ni..haha.
rindu nak update blog *jujur ke rindu?
hurrmmm seriuss rindu kot..

Bukan tak nak update tapiiiiiiii.....
Haaa ni lah sebab2 kenapa aku tak update blog :



1. Busy a.k.a Sibuk . Serius busy gile aku dlm 2 bulan ni kot, yelah org nak amek STPM tahun ni kan,lagilah first batch yang gune sistem baharu by sem woo.. so need to focus for STPM..



2. Takde idea nak tulis apa. Haaa ni lah masalah utama aku,haha.. tak tahu nak cite pasal pe. mesti bende ni paling dibenci oleh semua blogger2 kan?? kan?? ngaku jelah..takde sape nak marah pun..haha..


3. Kalau aku update ade sape nak bace ke? teetttttt. sedihkan statement ni?? Hahahaha.. T_T

Haaaa buat mase ni ade 3 sebab jelah kenape aku tak update blog..hihi..
  




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 10 October 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum :)

Rinduu!!


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 5 October 2012

Kyna kata #5

Assalamualaikum..


Bukan niat untuk memilih HATI, tapi lebih memilih untuk MENJAGA hati, bagi menghindari dari DISAKITI...


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 19 September 2012

Raya sopan VS Raya cowboy..

Assalamualaikum,.

Firstly selamat hari raya kepada blogger2 sekalian..
Rase malu pulak nak update pasal raye, al maklumlah blogger2 lain mesti dah ade entry pasal raye awal-awal lagi kan? aku je baru terhegeh-hegeh nak cite pasal raye *malu-malu.

Ni versi raye sopan aku sebab pakai baju kurung,hewhew :D








jubah weyhh




Ada yang tanye raye tahun ni best tak?
Hmm, raye pertama dekat rumah atuk sgt meriah sebab sepupu yg sebaya dengan aku balik kg tahun ni,yehhh..
Meriah memanglah meriah tapi bile balik kampung belah ibu ade rase sayu sikit, yelah klu dulu raye,satu rumah riuh rendah dengan gelak tawa arwah makcik aku, tahun ni dah tak dapat dengar dah :'( hmm sedih sangat, aku rindu sangat kat dia, 

*okay neutralkan balik mood ni :)
paling aku suke raye tahun ni sebab dr pagi raye sampailah malam aku dapat mkn lemang yg sedapp,hurmm yum yum, Hehe.. Tapi peliklah tahun ni aku takde nampak 1 rumah pun yang aku datang beraya ade kuih biskut tembikai,klu tahun lepas huhh boleh dikatakan setiap rumah aku pegi ade kuih tu. kuihnye mcm kat bawah ni -->


kalau korang ade nampak bagitahu aku ehh, Hahaha~

Nak tahu versi cowboy plak tak? Haha~

Raye cowboy dari segi istilahnye adalah....... hahaha skemanye..
takde lah raye cowboy ni raye yang pakai seluar slack bukannye baju kurung,hahaha, memang selamba je buat muke seposen raye rumah org pakai seluar slack,, Bukan ape, just malas nak gosok sebab nak bajet mase, yelah balik dr sekolah dalam pkul 2, janji nak gerak pukul 3,so kenelah kejar mase,sebab mase itu kan emas :D . Tahun ni aku beraye dengan kawan-kawan lain sikit,ye lah kawan-kawan makin ramai dan rumah pun jauh, lepastu dpt makan sodap2,hehe syokk woo dapat jalan2 sekali,hihi..



  Tahun ni eden drive :D Hehe..

# ekceli saje je nak update lambat-lambat,sebab nak ucap selamat hari kemerdekaan dan selamat hari Malaysia (sekali harungkan senang) *cover-cover



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 12 September 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum..



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 17 August 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri :D

Assalamualaikum,.


Dikesempatan ini saya nak ucapkan.. 
Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir dan batin untuk rakan rakan blogger.
semoga hari raya tahun ini lebih baik dari tahun2 lepas :D

nah lagu raye yang paling aku minat dari kecik, tapi sayang jarang keluar dekat radio,sekali keluar terus pasang telinga sampai habis,,haha




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 6 August 2012

Jom Masuk Bloglist OGOS Santai Leeza

Assalamualaikum

Jom JOIN simple je ni :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 1 August 2012

Antara DUA pilihan.

Assalamualaikum..



tadi balik dari sekolah tengok henpon, ade msg dr 15888,biasenye klu dpt msg yg bernombor2 ni aku automatik terus delete tapi tadi tak pulak, tup2 bace dpt tawaran poli kos dip kewangan dan perbankan islam. alhamdulillah aku bersyukur sebab dpt rezeki dbulan ramadhan ni.,

Hmm tapi sekarang tengah kusut nak buat kputusan sama ada tingkatan 6 atau poli..
tapi tawaran ni yang ibu aku harapkan,.hmm susahnye nak buat keputusan..
-Terkadang sesuatu pilihan itu bukan yang terbaik daripada kita tapi pilihan itu yang terbaik dariNYA-

Doakan aku supaya dpt buat keputusan yang terbaik dan demi masa depan, InsyaAllah :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 23 July 2012

Air Tangan yang PERTAM,,weewee..

Assalamualaikum..

hye korang :)
 Macam mane puase hri ke-3 ni? steady lagi tak? harap harap steady lagi ye korang.
aku nak berjakun-jakun dengan korang ni...hahha..
sekarangkan aku dah pandai lukis......DOODLE.....
haa jakun gile kan, ni lah namenye budak baru belajar,hehe..
first time buat memang bengong bengonglah,,ambil mase 2 jam lebih okay..hahaha
padahal hasilnye seciput je tapi sampai 2 jam lebih,amek kau..haha..
SO
_
_
_
_
_
_
_
_
NI LAH HASILNYE
_
_
_
 Haa ni lah hasilnye,,tak cantik mane pun, tapi kire okaylah ni kan first time..hehe


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 20 July 2012

salam ramadhan al-mubarak :)

Assalamualaikum..

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2012/ 1433 H pada semua umat islam.
semoga bulan ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun lepas dan diberkati oleh Allah, InsyaAllah..

Jangan lupe makan kurma berbisik yee.. yusof tayobbbbb~


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 18 July 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum..


: )


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 14 July 2012

Ingat takkkk~~

Assalamualaikum..

yuhuuu,, sape sihat angkat tangan |=.=| hehe..
jomm flash back mase muda mudi dlu,,eceehhh2x..

zzuuuppp (kononye flash back lah ni)
Ingat tak lagi korang mase sekolah rendah
_
_
_  


Kalau cikgu takde je,ketua darjah tanpa segan silu dorang pergi depan lepastu pegang kapur lukis garisan sebab nak tulis name bising..HAHA~ hok aloo nak ketawe sikit pun tak bole, memang kene gune bhse isyarat lahh.. Hmm satu kelas senyap sunyi dengar bunyi pensel jatuh je.. Tapi mane boleh tahan,mulut dah gatal sgt, diam 10 minit je tu kire hebatlah lepastu start lah dengar suare2 halus bercakap,.


Ingat tak lagi korang 
_
_
_

mase sekolah rendah beg berat gile thp gaban.. memang sakit bahu lah mase tu,. kadang-kadang tu setahun beli 2 beg..bayangkan =.= . ishh2x..
start sekolah menengah je semuenye bertukar.. 'beg ringgannye' heaven weyhhh!! haha..
 TAPIKAN
bile aku dah masuk tingkatan 6 a.k.a pra-u bertukar balik (mcm ultraman je bole bertukar2) HAHAHA~
BERAT!!


 Tak cukup dalam beg siap pegang babe..huhu.. dugaan2x..
 tapi takpe aku pastikan tu antara kenangan terindah dlm alam persekolahan :)) peace .


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 11 July 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum..



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 6 July 2012

BARU,baru dan BARU!!

Assalamualaikum..

yuhuuu, hmm rase-rasenye ni entry 1st bulan julai kan? perghh nampak bebenor blog ni dah berhabuk!
baru itu indah, cewahh~
serius dekat tempat baru mestilah ade kawan baru kan? kan syokk tu,.

tu lah org kan ade cakap patah tumbuh hilang berganti, ye dak??
yehhh aku ade classmate baru ,baik n sporting plak tu..hehe 

cikedauutt
_
_
_
_



-gadis gadis zaaba :) -


ramai tak kawan kawan baru aku?
budak cermin mate tu sebok je,,haha~



faz n fasihah...

* FAZIRA kte doakan awk bjaye kat PUO. gud luck,, syg awk :)









dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)