Wednesday, 29 February 2012

4 tahun sekali!

Assalamualaikum..

Tengok tajuk entry pun mesti dah tahu kan kenape. yupp,hari ni 29/2/2012 thun lompat 4tahun sekali je terjadi.. Cuba bayangkan kita boleh buat ape2 saje aktiviti pd tarikh ni tapi hanya 4 tahun sekali je. Hari ni puas aku bace status2 kawan2 aku kat fb, ramai post psl 29/2 (termasuk aku),hehe. yelah 4 tahun sekali kan.. Tapi aku tabikk spring lah sape lahir pd tarikh ni mane taknye muda memanjang je (awek muda katekan) .BEST kot! so dikesempatan ni juga aku nak post entry kat blog ni pd tarikh 29/2 (4 tahun skali je) hewhew BANGGE gle ni.. first time bole post kat blog ni pd tarikh 29/2 so,anda bile lagi?? ade banyak mase lg ni sebelum masuk 1 mac :) selamat berjumpa lagi pada 4 tahun akan datang. InsyaAllah :)




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 28 February 2012

jatuh Hati ^_^

Assalamualaikum..

wewiitt,aku tengah senyum sorang2 ni :)))
hari ini ehh tak tak semalam sebenarnye aku dah jatuh HATI 
DENGAN???
-
-
Aku jatuh HATI  dengan lagu Dengan KuasaMU by Nur One :)
first time dengar lagu ni dekat radio ikimfm terus tersenyum sebab lirik 'dia' best tau.
so,jom lah layan lagu ni ^_^

NI ahli kumpulan NUR ONE.

 Dengan KuasaMu - Nur One 

Dengan KuasaMu
Jiwaku tergoncang
Terus melayang
Mengembara cinta

Dengan KuasaMu
Hati telah terpaut
Lalu terikat
Ditawan cinta

Bukan bibir ini berbicara
Namun jiwa ini berbahasa
Dalam lamunan ku yakinkan
Kaulah teman kebahagiaan

Tuhan temukan daku penawar
Terluka ditusuk duri cinta
Hanya dia..cuma dia
Yang kan mampu menyembuhnya

Dan terus aku
Terus berdoa
(Hanya dia membawa bahagia)

Dengan KuasaMu
Mataku memandang
Sepenuh sayang
Dia tercinta

Dengan KuasaMu
Pastiku diseru
Dan kan menyatu
Di ambang cinta




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 27 February 2012

DANBO KY'S versi aku

Assalamualaikum..

uitt korang? *ada org bce ke blog aku ni? okay never mind.
mesti penah dengarkan pasal danbo bagai ni. 
danbo ni sebenarnya sejenis kotak coklat. paham? aku tahu tak paham so tgok kat bwh ni ~>

tahu??ni lah danbo cardboard..
bende ni macam familiar kan skrg.
aku ni tak boleh duk diam klu tgah bosan,so aku pegi la usha2 pkcik google ,pastu jmpe cara2 nak buatnye, hehe. sukesuke :)
so ni lah versi aku. memang tak same tapi ade lah jugak iras2,hehe..



kenapa danbo KY'S??
tu name yg aku bagi kat 'dia'.
kyna a.k.a KY'S. hehe :)
actlly buat bende ni saje2 je sebab nak hilangkan bosan tapi puas sebab buat sekali dah menjadi..
buat bende ni memang kene bnyk bersabar lah kan (nak bgthu yg aku ni penyabar orgnye) HAHA~
tapi serious kalau korang ade masalah buat bende ni korang akan lupe psl masalah korang sebab korang akan fokus pade bnde ni je. so masalah u bole pegi jauhhhhhh2x~~
pape pun iluvdanbo KY'S


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 23 February 2012

jpj ohh jpj!

Assalamualaikum.

Hari aku ada test jpj untuk lesen D a.k.a kereta . Alhamdulillah aku lulus,hehe . Syukur sgt sbb dah lulus, sbelum ni aku gagal untuk jln raye so hari ni ulangan nye,hehe . okay lah dapat tester lelaki,muke cool je dan boleh thn hemsem lah kan dah mcm tengku syahran (bicara hati) plak aku tengok,hehe . sebelum ni kene dengan tester pompuan, perghh memang gelabah lah aku, dia tak reti senyum kot, aku buat2 jgk muke cool tapi tak boleh sbb terlalu cuak dengan muke serious dia,.haha . nak buat macam mne takde rezeki mase tu. Hari ni punye test tak tahu macam mne aku boleh setenang tu, smalam pun aku tak pikir bnyk sgt, just biase2 je buat macam takde pape. tapi hari ni Alhamdulillah lulus :) . Keluar dari kete dah tersenyum lebar :)))) muke aku tadi macam kat bwh ni~> 


Tapi takde lah peace sampai mcm ni,hehe :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 21 February 2012

puisi buat teman, kawan dan sahabat

Assalamualaikum.

Haa, haritu aku ade ckp nak buat puisi kan,. so ini lah hasilnya
jom bace ^_^

Teman, Kawan dan Sahabat,
Ungkapan dalam setiap tali persahabatan,
Mereka hadir tatkala hati diserang beribu tanda tanya,
Mereka hadir tatkala hati mula disapa kecewa.

Teman, Kawan dan Sahabat,
Tiba tika dan waktu kerap bertikam lidah,
Namun itu semua dijadikan dugaan dari Ilahi,
Cukup untuk menguji tali ukwah yg telah lama di bina.

Teman, Kawan dan Sahabat,
Sering juga diwarnai dengan gelak tawa,
Terkadang dihiasi dengan berjuta baris senyuman manis,
Sukar diungkapkan dengan patah kata.

DAN merekalah kawan yang aku SAYANG :)

p/s : klu korang nak gelak mse bce ni silakan,sbb aku pun tergelak juga.HAHA.. 1st tyme bermadah puisi..hehe . ilham dpt di cari sambil mkn choki2..hehe







dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 20 February 2012

sepetang di pearl harbour

Assalamualaikum.

Semalam dah boring gile duduk rumah, ayah ajak pegi jalan2 dekat kota iskandar. Ondway pegi sane singgah kejap dekat mydin,saje usha2 harge barang kat sane.hehe.. lepas tu baru pegi pearl harbour,,opppss PUTERI HARBOUR lah..hehe..saje je buat gempak tajuk entry kali ni..hihi.

yokk usha2 gamba kat bwh ni~

tempat letak kapal-kapal
mereka <3
adik aku yg sorang ni pemalu skit..euiii..haha~
bdk kecik!
senyum tak ikhlas..haha~ 
kami sayang ayah kami :)
model baring2..
gangster tak ayah aku??hehe
wacahhhh! kene sebijik.
pos alah2 gedik..HAHA~
peace yoww!
nak solat pe?hihi
ikan didarat memang boleh terbang :p
hero n heroin hidup saye :)
klu keluar sllu bju sme wrne ngn bdk kecik ni :)
kami
adik aku.
kyna wif mira
wewiitt
pencinta choki-choki..hehe..sodap babe!






dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 18 February 2012

puisi???

Assalamualaikum..

heyy korang? (aku lambai ni) haha..kesengalan~
sejak dah duduk rumah goyang kaki aku rase mcm nak tulis puisi plak..
puisi? kalau dengar memang rasa nak pecah perut aku ni..haha
serious slme ni aku tak pernah pun terpikir,ntah tetibe je rase nak menulis almaklumlah dah lame tak menulis..hehe.
tapi puisi tu masih lagi dalam proses utk menyiapkannya..
tak bnyk pun dalam bape rangkap je.
aku tulis pun sekadar suka suki..
so tunggu lah entry lepas ni pasal puisi aku..HAHAHA..( gelak guling-2)

masih mencari ilham..haha.. ayat maut babe!


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 17 February 2012

tak PUAS selagi tak NANGIS!

Assalamualaikum..


wewiittt!!
macam mane ek nak bermukadimah ni?? tak reti sungguh aku..HAHA. Okay, aku rasa macam nak cite pasal aku dengan adik aku yang comel tu. comel ke? ahakss ,kakak borek adik rintiklah kan (okay perasan gile babeng).

sebenarnye macam gini citenya,aku ni kalau satu hari tak dapat kacau a.k.a sakat adik aku bagai nak rak memang tak sah!
what? jahat?
jahat tapi penyayang der!! ahakss..
kalau aku sakat dia selagi tak nangis memang tak puas, so aku tak mudah 'patah semangat' berusaha dan terus berusaha buat dia menanggis! HAHA~


start dia macam ni--->
     .: aku ternampak adik aku pegang lipstick kakak dia ( mmg bukan aku punyelah,dan2 aku xpnah ade),so   kat situlah aku mula sakat dy
 Aku : udee!! ( adik yang bwh aku) adik main lipstick kau..
Adik : mane ade! ( cool lg mase ni )
 Aku : tbe2 'dpt idea' ude dia nak conteng buku kau gune lipstick . cpt mrh dy! ( walhal dia tak buat pun ) HAHA,jahat jahat~
Adik : mane ade lah,adik letak dekat bibir je (sambil tunjuk2 jari kat bibir dy)
 Aku : ude...cepat mrh dia!! (yg si ude ni pun buat2 marah dia)
Adik : pastuuu,,jeng2x... dengan sekuat hati dia menjerit 'TAKLAHHHHH' . muka memang dah merah 
padam lah kan..tapi dia TAK nanges lagi!


  muke dia marah adalah rupe ni jgk..haha

15 minit kemudian

     .: Aku duk godeh2 remote tv tekan punye tekan aku tetibe stop kat tv109.. ahakss idea dtg lagi!
 Aku : adik cepat upin ipin lah! ( pdhal dah nak habis tggl lagu ending dia je )
Adik : takde respon!
 Aku : ape lagi,saje je nak bg dia panas telige aku tekan volume sekuat tidak..haha
Adik : upin ipin ( dia jerit) adik nak tengok!!
 Aku : duk tggu dia kluar dari bilik standby nak gelakkn dy..hehe
Adik : mane upin ipin?? adik nak tengoklah,.
 Aku : maaf,dah habiss..hahahahaha....
Adik : tibe2 dy merengek..tak kluar air mate lg..xbole jd ni!

selang beberapa minit,.

     .: Aku duk berbual dengan dia,tanye psl lagu yang dia baru nyanyi tu...

 Aku : adik nyanyi lagu ape tu?
Adik : SAME.
 Aku : hah? APA? ( serious tak paham )
Adik : SAMELAH
 Aku : APA???
Adik : SAMELAH.. pangggg ..( dua2 tapak tgn dia lempang pipi aku ) amek kau KYNA!
 Aku : perghh, nasib baik adik aku..
Adik : hahaha dia ketawa,.( smbil tutup dua2 pipi dia takut aku balas balik lah tu)
 Aku : duk tgn aku terkuis-kuis belon angry bird dia,tbe2 bummm,pecah!
Adik : nangis!!!......kuat plak tu..
 Aku : yess!! akhirnye berjaye jgk....
  

p/s : JANGAN jadi macam aku,nti sia2 je kene mrh ngn parents korg..HAHA... aku dah biase takpe..hehe..pape pun aku syg adik aku sorg ni ..luv u ana :)
sayang kamu!




















dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 14 February 2012

dulu dan sekarang :(

Assalamualaikum


AKU NAK BAGITAHU YANG AKU SEDANG BOSAN SEKARANG NI!


dulu masa dekat sekolah rasa macam stress sangat sebab tiap tiap hari menghadap buku . tapi SEKARANG?? aku rindu pulak nak pegang buku , nak belajar , nak pergi sekolah . AKU RINDU SEMUA TU SEKARANG!!


rindu nak belajar! ( gamba ni poyo poyo je baca kamus ) hehe.


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 9 February 2012

SELAMAT HARI JADI IBU!!

Assalamualaikum..

SELAMAT HARI JADI IBU :)
angah doakan ibu..
-sihat2 selalu
-dimurahkan rezeki
-berjaya di dunia mahupun akhirat
-dan bahagie selalu 

ni ibu kesayangan saye :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 4 February 2012

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum.

Dengan ini,saya nak mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL 12 RABIULAWAL 1433.
smoge kita sntiase berselawat ke atas NABI MUHAMAD S.A.W :)




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 3 February 2012

Sekebun Bunga Cinta!

Assalamualaikum..

lame tak duk menjenguk kat blog ni..hewhew..
okay lately aku ade pegi mph macam biase lah kalau pegi sane zon utama mesti mata aku tertacap kat sudut2 novel,hehe. Aku kalau nak beli novel ni mesti tengok penulisnye. Kalau agak2 mcm tak penah kenal aku memang postpone dululah buku tu, tapi ade satu novel ni penulisnye mcm penah dengar. LIYANA ZAHIM?  bnyk kali lah jugak nme penulis tu terbit kat bibir aku ni liyana zahim liyana zahim berusaha nak igat..haha. tapi tak boleh nak igat jgk,so aku amek keputusan aku beli je novel tu sebab tajuk die dah buat hati aku bebunga2. haha. almaklumlah name novel tu SEKEBUN BUNGA CINTA . perhh tak menyesal aku beli novel ni, jalan cerita die amazing woahh!! name hero n heroin dah lah menarik ape taknye FARIS AQIEL n AIRIS JASMYN.. lagi satu aku tertarik dengan satu nme ni ZARA YUMNA a.k.a PUTERI KANAN. unik kan name tu?? nak jadikan cerita plak lepas aku habis bce novel ni aku duk terjah plak 'tinta penulis' .bace punye bace tetibe aku dapat tahu novel liyana zahim sebelum ni RINDU TERCIPTA. Patutlah! baru aku ingat tang mne aku jumpe nme liyana zahim ni, rupe2nye kat novel RINDU TERCIPTA, nak lagi confem aku check senarai novel yang penah aku bace, memang SAH die lah liyana zahim..hehe cerite ni pun best jgak. tapi aku rse liyana zahim ni minat bidang seni bina sebab kedue2 novel ni die cetuskan karier yg same,,hehe . jom aku tunjukkan wajah due2 novel die,kulit novel dy lawa taw..


comel kan?

hewhewhew.

p/s : hope lepas ni aku dapat lagi bace hasil air tangan liyana zahim ni . chaiyok liyana zahim!!!


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)