Friday, 17 February 2012

tak PUAS selagi tak NANGIS!

Assalamualaikum..


wewiittt!!
macam mane ek nak bermukadimah ni?? tak reti sungguh aku..HAHA. Okay, aku rasa macam nak cite pasal aku dengan adik aku yang comel tu. comel ke? ahakss ,kakak borek adik rintiklah kan (okay perasan gile babeng).

sebenarnye macam gini citenya,aku ni kalau satu hari tak dapat kacau a.k.a sakat adik aku bagai nak rak memang tak sah!
what? jahat?
jahat tapi penyayang der!! ahakss..
kalau aku sakat dia selagi tak nangis memang tak puas, so aku tak mudah 'patah semangat' berusaha dan terus berusaha buat dia menanggis! HAHA~


start dia macam ni--->
     .: aku ternampak adik aku pegang lipstick kakak dia ( mmg bukan aku punyelah,dan2 aku xpnah ade),so   kat situlah aku mula sakat dy
 Aku : udee!! ( adik yang bwh aku) adik main lipstick kau..
Adik : mane ade! ( cool lg mase ni )
 Aku : tbe2 'dpt idea' ude dia nak conteng buku kau gune lipstick . cpt mrh dy! ( walhal dia tak buat pun ) HAHA,jahat jahat~
Adik : mane ade lah,adik letak dekat bibir je (sambil tunjuk2 jari kat bibir dy)
 Aku : ude...cepat mrh dia!! (yg si ude ni pun buat2 marah dia)
Adik : pastuuu,,jeng2x... dengan sekuat hati dia menjerit 'TAKLAHHHHH' . muka memang dah merah 
padam lah kan..tapi dia TAK nanges lagi!


  muke dia marah adalah rupe ni jgk..haha

15 minit kemudian

     .: Aku duk godeh2 remote tv tekan punye tekan aku tetibe stop kat tv109.. ahakss idea dtg lagi!
 Aku : adik cepat upin ipin lah! ( pdhal dah nak habis tggl lagu ending dia je )
Adik : takde respon!
 Aku : ape lagi,saje je nak bg dia panas telige aku tekan volume sekuat tidak..haha
Adik : upin ipin ( dia jerit) adik nak tengok!!
 Aku : duk tggu dia kluar dari bilik standby nak gelakkn dy..hehe
Adik : mane upin ipin?? adik nak tengoklah,.
 Aku : maaf,dah habiss..hahahahaha....
Adik : tibe2 dy merengek..tak kluar air mate lg..xbole jd ni!

selang beberapa minit,.

     .: Aku duk berbual dengan dia,tanye psl lagu yang dia baru nyanyi tu...

 Aku : adik nyanyi lagu ape tu?
Adik : SAME.
 Aku : hah? APA? ( serious tak paham )
Adik : SAMELAH
 Aku : APA???
Adik : SAMELAH.. pangggg ..( dua2 tapak tgn dia lempang pipi aku ) amek kau KYNA!
 Aku : perghh, nasib baik adik aku..
Adik : hahaha dia ketawa,.( smbil tutup dua2 pipi dia takut aku balas balik lah tu)
 Aku : duk tgn aku terkuis-kuis belon angry bird dia,tbe2 bummm,pecah!
Adik : nangis!!!......kuat plak tu..
 Aku : yess!! akhirnye berjaye jgk....
  

p/s : JANGAN jadi macam aku,nti sia2 je kene mrh ngn parents korg..HAHA... aku dah biase takpe..hehe..pape pun aku syg adik aku sorg ni ..luv u ana :)
sayang kamu!




















dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

0 orang sedang mengayat!: