Thursday, 29 March 2012

gare gare lawak kampus!

Assalamualaikum..

uitk korang!! sihat tak? moga semua sihat yeppp,,
wokayy,korang penah nampak,dengar or bace buku ni tak??
_
_
_

yezahh LAWAK KAMPUS

buku ni agak familiar bagi sape2 yang suke membace,,huhu
actlly buku ni aku nmpk kat kete ckgu aku(bku mmbe aku),so aku tahu buku ni mesti best punye sebab dulu dah pnah bace ape lagi aku bace lah,tapi tak sempat habis :'(  kesian!
tu yang macam haissshh rugi plak kalau tak bace sampai habis kan,.

TAPI
tetibe aku tersengih sampai telinge sebab ternampak buku tu mase duk teman ibu aku beli barang (anak baik) kat bestmart,ape lagii terus grab lah uollss..hahaha~~

natijahnya,kalau kita sabar tak mustahil bende yang kita nak tu akan dapat jua,, macam aku tak sampai bape jam je..hahaha~

p/s : entry kali nih macam budak2 sikit..HAHA~  okay jam pun dah pukul 12.00 malam, ape lagi tidur lah, kbye uollss. Assalamualaikum..




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 25 March 2012

bukan menyepi tapi busyyyyyy~

Assalamualaikum..

Helo helo.. rase macam dah lame plak tak update.. 
hari ni genap seminggu lah aku tak update blog busyuukk aku ni,ahakss gedik gile..haha
bukan nak menyepi sebab result ke ape,tapi memang serius busy gile kot aku, alhamdulillah aku dapat result yang okay..huhu
maybe aku busy nak isi borang ini lah itu lah,last2 aku yang pening,erghh
pening kot nak pilih couse yang sesuai dengan result yang tak seberape aku ni tapi aku dah buat yang terbaik dan semoge Allah permudahkan urusan aku untuk sambung belajar.aminn~

aku busy adelah macam ni..HAHA~



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 19 March 2012

Kian Hampir..grrr!

Assalamualaikum

Hahh?? LUSA! 
oh result be nice with me okay?
smoge dpermudahkan sgalenye~ insyaAllah.


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 16 March 2012

hadapi dengan senyuman :)

Assalamualaikum..

Tik tok tik tok.......
Debaran kian terasa di jiwa. Bulan berganti bulan,hari berganti hari,jam berganti jam,minit berganti minit,saat berganti saat, tup tup tak sampai lagi seminggu je result SPM dah nak keluar. Aku ulang lagi sekali result SPM derr!! Fuhh,rasa bagai nak......gugur jantung aku bile tahu tak sampai lagi seminggu aku akan tahu kemungkinan yang pasti akan berlaku jua dan tidak sedetik pun waktu itu berganjak kehadapan mahupun tercicir kebelakang.. TIDAK sama sekali!!



Serious perasaan aku sekarang tak sama lansung masa aku nak amek result UPSR,PMR mahupun DARJAH KHAS... Ni result SPM kot. Tipulah kalau calon2 spm 2011 takde sekelumit pun perasaan takut tu. Normal babe perasaan tu. Baik lelaki ataupun perempuan same je. Yang penting sekarang ni aku rasa macam tak senang duduk sekejap2 aku terpikir. "macam mne kalau okay?" dan "macam mane kalau tak okay?"..haisshhh ade kalanye aku macam ni---->

duk termenung sorang sorang

DAN ada kalanye macam ni --->
resah gelisah tak pasal pasal..erghhh

Tolong bagitahu aku, perasaan macam tu NORMAL kan?? erghhh... Bukan ape aku duk termenung cume risau aku tak bole bagi yang terbaik. Aku dah taknak lagi kecewa kan mereka2 yang aku sayang untuk kesekian kalinye. Kadang2 aku rase macam terikat plak dengan kate kate arwah makcik aku, sebelum dia pergi dia pernah cakap kat aku 'ina jadilah dokterr nanti boleh check cik ila klu sakit' mase tu kedengaran macam gurau2 tapi aku dapat rase yang dia berharap sgt aku ni jd dokterr. Aku balas 'ina tak bape mnt sgt jd dokterr,ina nak jadi cikgu', dan kebetulan plak mase yang aku melawat makcik aku tu sehari sebelum aku jawab paper biology, so smgt jgk lah aku jawab paper mase tu. Seriusly aku tak pernah ade cite cite nak jadi dokterr sebab aku ni fobia sikit dengan hospital...tapi lepas kejadian tu aku terpikir-pikir jugak.....


Aku berharap sangat aku dapat menerima hati yang terbuka walau ape pun result yang aku dapat nanti, begitu juga dengan kawan2 aku. Aku doakan semua calon2 SPM 2011 dapat result yang terbaik. Ya Allah kuat kan hati ku dan rakan2 aku jua. aminnn~

p/s : al-fatihah untuk makcik aku (cik ila). 





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 14 March 2012

dalam hati ada bunga matahari..apakah?

Assalamualaikum.


bunga memang sinonim dengan wanita ke?
aku tengah mereng sekarang ni sebab aku tetibe boleh suke bunga matahari waima aku tak pernah suka akan warna KUNING pun.. LANGSUNG tak suka!
apakah yang dah terjadi pada aku sekarang ni??
pelik2 =.='
sampai2 aku mintak mak aku tolong cari benih bunga matahari gare2 aku nak tanam..
perghh derr aku rase macam tak caye je..
tapi ini adalah sebenar-benar kejadiaan,..
hari ni dari pagi sampai sekarang aku duk cite pasal bunga matahari je dengan family aku tapi ni dah berhenti takut kene sound dengan abg n adek2 aku je nti..hahaha~

nti aku nak ade kebun bunga matahari macam ni-->
saya dah jatuh cinta dengan sunflower..

really like it :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 13 March 2012

hantu coklat :0

Assalamualaikum..

angin kat luar tetibe kuat dari biase *okay lari dari topik dah ni..
aku bukan nak cerita pasal angin sebenarnya tapi pasal HANTU COKLAT
korang mesti selalu gelarkan mereka2 yang mengemari coklat (wah skema bukan main) sebagai HANTU COKLAT kan?
Tapi betullah sape yang suka makan coklat ni memang nampak macam hantu.
tengok coklat sekejap je dah gatal mulut nak nguyah..
contohnye macam aku :) hewhew. 
tapi aku katergori hantu coklat yang slowlah,kalau rase2 dah ade depan mata memang ngappp je lah jawabnye.
ce tengok kat bawah ni
_
_
_
ayah baru balik dr langkawi so coklat lah jawabnye,weewee
lesap satu sebab adik aku dah merengek nak makan so bagi jelah~
tengok mat jepun pidato sambil makan coklat..yummyyy :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 11 March 2012

selamat hari jadi kak chik :)

Assalamualaikum..


Haa yang kat atas ni adik aku, dia anak ke 4 dalam family aku.
igat dialah anak bongsu,tapi dah tak dah sekarang,hehe..
12 tahun jelah hang jadi anak bongsu..HAHA~
pape pun selamat hari jadi kak chik..
buat yang terbaik untuk PMR thun 2012, be the best!
smoge dipermudahkan segalenye :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

secret garden make me smile like this :))

Assalamualaikum.


sape yang hantu drama korea confirm korang kenal kan?
haa sape sape?
okay,ni lah hero and heroin drama crite secret garden
cerite ni buat aku senyum sampai ke telinge and buat aku ketawa sorang2 macam orang gilo..haha.
sweet kot dorang dalam cerita ni.
yang penting aku suka tengok cerita ni sebab suke tengok hero dia senyum macam kat bawah ni

cute kan lesung pipt dia?hehe

entry kali ni macam poyo2 sikit sebab aku story pasal drama korea bagai~ HAHA..

p/s :aku ni minat tengok drama KOREA tapi aku tak minat dengar lagu K-POP :)  AND actlly aku ni sebenarnya pencinta drama2 melayu, suke2 :)




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 7 March 2012

Segmen:Aku Ada Blog

Assalamualaikum.

Okay ni first time aku join segmen macam ni.
kalau korang nak join sekali ce usha SINI tengok syarat2nya :)


a. Nama samaran korang sebagai blogger.
-kyna 'canggih'

b. Nama blog korang.
-Tanya Sama Hati

c. Url blog korang.
-http://ikanpencintamocha.blogspot.com

d. Usia blog korang.
-belum sampai setahun (baby lagi) haha~



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 6 March 2012

Beradu Minda..ahaksss~

Assalamualaikum..


Aku nak bagitahu yang aku MENANG!
nampak tak yang kat atas tu??
YOU WIN! CHECKMATE! Haha~
actlly dah lame aku tak main bende ni..tu yang saje2 je main,hehe..
rahsia aku menang nak tahu kenape?
ofcos lah aku cgu stage comp slow,kalau fast dan2 aku kalah kot..haha~
aku nak bagitahu lagi yang aku rindu nak main bende ni untuk wakil sekolah :(



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 5 March 2012

suke curi curi dengar??

Assalamualaikum.

Al kisah yang aku nak ceritakan ni dekat pusat memandu yang aku belajar.
mase tu hari test tuk jpj, so ramailah orng and bnyk lah gelagat2 orang yang aku tgok ni,
lepas dah dengar ceramah sikit kitorang kene pergi tempat menunggu untuk buat yang dekat litar dulu..
kitorang duduk ikut numbor so ade lah minah ni di apit 2 org mamat tak silap aku.
nak lg paham ce tgok kat bawah ni >>


haa, situasi ni yang aku nak terangkan actlly kteorg dduk bkn diri mcm power rangers ni.haha..
pada mulenye mamat A and mamat B borak sakan.
mamat A ni yang start dulu , dia dok usha minah tu mule2 dok ehemm lah *intro klu nak ngorat (dah lali dah dengar) HAHA~
no bad la minah tu,cun lah jugak pastu minah ni plak duk senyum2 je..
yang mamat B ni pulak join sekali ngorat tup tup aku dengar dorang borak bukan main rancak gile. minah tu siap tergelak2 pulak tu ape yg kelaka pun aku tak tahu (aku memang suke mendengar dr memerhati) haha..
last2 aku tak larat nak dengar ,nasib baik ade gurl and kakak sblh aku tu ajak borak,so layan je..
tak lame lepas tu numbor aku kene pggl so buat jelah mcm biase alhamdulillah lulus.

lepas tu sesi test untuk jalan raya plak,macam biaselah memang kene menunggu...
then aku dengan akak and gurl tu pun duduk borak2 menunggu giliran yang tak kunjung tiba.haha..
duk best2 borak mamat A ni tibe2 datang dekat and duk join kteorg borak,aku diam je,
dy tnye, aku jwb sepatah..haha
tibe2 akak yang peramah ni tnye mamat A ni

aku n gurl tu duk curi curi dengar je

akak : kau keje ape ek?
mamat A : pembantu kat hospital., saya ni ikut ambulans kak,.
akak : kau buat ape je?
mamat A : saya ni tolong angkat2 orang masuk ambulans,sapu otak kat jalan..... 
 aku : pergh derr kau biar betik? *tapi ayat ni terluah dalam hati jelah.haha. depan dia aku buat muke terkejut.
akak : serious? kau tak pengsan pulak?
mamat A : mule2 buat keje tu macam nak pitamlah,tapi lame2 dah biase dah, saya paling kesian kalau yang eksiden tu pompuan kak *hati taman jugak mamat ni.haha..
akak : dahsyat jugak kau ni kan..ehh mane kawan kau (mamat B) yang dekat atas tadi? (dekat litar)
mamat A : yang mane?
akak : alah yang duduk borak2 tadi dengan kau.
mamat A : ohh yang tadi tu? tu bukan kawan sayalah kak,entah dia tibe2 tegur saya,so saya layankan jelah..
akak : lahh..hahahaha~
aku : hahahaha..macam nak gelak guling2x..

mase tu aku terkejut gile aku ingat kan dorang ni saling kenal rupe2nye,baru kenal je..hahaha..serious dorang tak macam bru kenal pun. 
lelaki ni mudah bertegur sapa,
baru jumpe dah ngam gile.







dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)