Friday, 16 March 2012

hadapi dengan senyuman :)

Assalamualaikum..

Tik tok tik tok.......
Debaran kian terasa di jiwa. Bulan berganti bulan,hari berganti hari,jam berganti jam,minit berganti minit,saat berganti saat, tup tup tak sampai lagi seminggu je result SPM dah nak keluar. Aku ulang lagi sekali result SPM derr!! Fuhh,rasa bagai nak......gugur jantung aku bile tahu tak sampai lagi seminggu aku akan tahu kemungkinan yang pasti akan berlaku jua dan tidak sedetik pun waktu itu berganjak kehadapan mahupun tercicir kebelakang.. TIDAK sama sekali!!



Serious perasaan aku sekarang tak sama lansung masa aku nak amek result UPSR,PMR mahupun DARJAH KHAS... Ni result SPM kot. Tipulah kalau calon2 spm 2011 takde sekelumit pun perasaan takut tu. Normal babe perasaan tu. Baik lelaki ataupun perempuan same je. Yang penting sekarang ni aku rasa macam tak senang duduk sekejap2 aku terpikir. "macam mne kalau okay?" dan "macam mane kalau tak okay?"..haisshhh ade kalanye aku macam ni---->

duk termenung sorang sorang

DAN ada kalanye macam ni --->
resah gelisah tak pasal pasal..erghhh

Tolong bagitahu aku, perasaan macam tu NORMAL kan?? erghhh... Bukan ape aku duk termenung cume risau aku tak bole bagi yang terbaik. Aku dah taknak lagi kecewa kan mereka2 yang aku sayang untuk kesekian kalinye. Kadang2 aku rase macam terikat plak dengan kate kate arwah makcik aku, sebelum dia pergi dia pernah cakap kat aku 'ina jadilah dokterr nanti boleh check cik ila klu sakit' mase tu kedengaran macam gurau2 tapi aku dapat rase yang dia berharap sgt aku ni jd dokterr. Aku balas 'ina tak bape mnt sgt jd dokterr,ina nak jadi cikgu', dan kebetulan plak mase yang aku melawat makcik aku tu sehari sebelum aku jawab paper biology, so smgt jgk lah aku jawab paper mase tu. Seriusly aku tak pernah ade cite cite nak jadi dokterr sebab aku ni fobia sikit dengan hospital...tapi lepas kejadian tu aku terpikir-pikir jugak.....


Aku berharap sangat aku dapat menerima hati yang terbuka walau ape pun result yang aku dapat nanti, begitu juga dengan kawan2 aku. Aku doakan semua calon2 SPM 2011 dapat result yang terbaik. Ya Allah kuat kan hati ku dan rakan2 aku jua. aminnn~

p/s : al-fatihah untuk makcik aku (cik ila). 





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

0 orang sedang mengayat!: