Monday, 5 March 2012

suke curi curi dengar??

Assalamualaikum.

Al kisah yang aku nak ceritakan ni dekat pusat memandu yang aku belajar.
mase tu hari test tuk jpj, so ramailah orng and bnyk lah gelagat2 orang yang aku tgok ni,
lepas dah dengar ceramah sikit kitorang kene pergi tempat menunggu untuk buat yang dekat litar dulu..
kitorang duduk ikut numbor so ade lah minah ni di apit 2 org mamat tak silap aku.
nak lg paham ce tgok kat bawah ni >>


haa, situasi ni yang aku nak terangkan actlly kteorg dduk bkn diri mcm power rangers ni.haha..
pada mulenye mamat A and mamat B borak sakan.
mamat A ni yang start dulu , dia dok usha minah tu mule2 dok ehemm lah *intro klu nak ngorat (dah lali dah dengar) HAHA~
no bad la minah tu,cun lah jugak pastu minah ni plak duk senyum2 je..
yang mamat B ni pulak join sekali ngorat tup tup aku dengar dorang borak bukan main rancak gile. minah tu siap tergelak2 pulak tu ape yg kelaka pun aku tak tahu (aku memang suke mendengar dr memerhati) haha..
last2 aku tak larat nak dengar ,nasib baik ade gurl and kakak sblh aku tu ajak borak,so layan je..
tak lame lepas tu numbor aku kene pggl so buat jelah mcm biase alhamdulillah lulus.

lepas tu sesi test untuk jalan raya plak,macam biaselah memang kene menunggu...
then aku dengan akak and gurl tu pun duduk borak2 menunggu giliran yang tak kunjung tiba.haha..
duk best2 borak mamat A ni tibe2 datang dekat and duk join kteorg borak,aku diam je,
dy tnye, aku jwb sepatah..haha
tibe2 akak yang peramah ni tnye mamat A ni

aku n gurl tu duk curi curi dengar je

akak : kau keje ape ek?
mamat A : pembantu kat hospital., saya ni ikut ambulans kak,.
akak : kau buat ape je?
mamat A : saya ni tolong angkat2 orang masuk ambulans,sapu otak kat jalan..... 
 aku : pergh derr kau biar betik? *tapi ayat ni terluah dalam hati jelah.haha. depan dia aku buat muke terkejut.
akak : serious? kau tak pengsan pulak?
mamat A : mule2 buat keje tu macam nak pitamlah,tapi lame2 dah biase dah, saya paling kesian kalau yang eksiden tu pompuan kak *hati taman jugak mamat ni.haha..
akak : dahsyat jugak kau ni kan..ehh mane kawan kau (mamat B) yang dekat atas tadi? (dekat litar)
mamat A : yang mane?
akak : alah yang duduk borak2 tadi dengan kau.
mamat A : ohh yang tadi tu? tu bukan kawan sayalah kak,entah dia tibe2 tegur saya,so saya layankan jelah..
akak : lahh..hahahaha~
aku : hahahaha..macam nak gelak guling2x..

mase tu aku terkejut gile aku ingat kan dorang ni saling kenal rupe2nye,baru kenal je..hahaha..serious dorang tak macam bru kenal pun. 
lelaki ni mudah bertegur sapa,
baru jumpe dah ngam gile.







dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

0 orang sedang mengayat!: