Friday, 27 April 2012

Segmen sekejap je: Aku sedang blogwalking sekarang

Assalamualaikum..


Nak join klik SINI
masih sempat lagi nak join ni jom2..
tarikh tutup : 12 malam ni :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

nak pegiii!!

Assalamualaikum..


helloo buddyyyy~
wooo hari ni dah start pesta buku dekat PWTC,
kalau aku duk kat kl,memang aku terjah je pesta buku ni,,huhu
tapi jauh lahh~
aku nak pegiiiiiiiiiii :(
terbang jelah kot ehh??HAHA~
ni kalau aku dapat baucer buku confirm aku shopping sakan,lagi2 novel..haha~

teringat plak zaman form3 ade lawatan pegi pesta buku..
syokkkk weyh,,
tapi mase tu mood PMR so belilah buku2 PMR je,,hehe..
kesian kan?
mood study katekan,,hihi..

Tapi takpe...
'one fine day'
akan ku pegi lagi,InsyaAllah :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 25 April 2012

Khas Buat Nur Zahida Roslan

Assalamualaikum,,


Selamat Hari Lahir,
Happy Birthday,
Sanah Helwah,
Shengri kuaile,

NUR ZAHIDA ROSLAN 

Okay dah bacekan i-kad yang aku bagi tu??hehe..
so how?? HAHA..
marah kat aku tak?huhu..
aku betul2 minta maaf sebab tak bagitahu sebelum ni,macam aku cakap bukan tak nak bagitahu tapi asal nak bagitahu je mesti ade halangan..
so memang aku nak bagitahu mase birthday kau,tu je lah care terbaik yang aku jumpe,,huu
jangan marah ehh??hehe
TAPI jangan risau kau tetap orang pertama yang tahu pasal blog ni,adek aku pun tak tahu lagi kot,,hehe
so ni lah blog aku,
tak se istimewa blog korang,,hehe


Dah tengok video tu??hahah
okay kau dah bole kutuk muke aku yang poyo2 tu..HAHA~~


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 24 April 2012

sekadar mimpi :(

Assalamualaikum..

Tudiaaa walaupun tengah busy msih sempat lagi nak update blog ni,HEHE~
semalam aku kan ade kan mimpi kan kan kan,haha..mereng kejappp~
semalam aku mimpi aku menang and then dapat kereta mazda RX8, walaweyyhh bestt kot tapi tu kalau realiti kan (gare2 bace novel),,huhu
dalam dunia ni kalau kite gune perkataan 'kalau' confirm semuanye akan sempurna kan??
haissh takpe lah walaupun cume mimpi aku dah bahagia dah,,HAHA~

ensem kan mazda rx8 (merah)??hehe


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 23 April 2012

cloud nano :P

Assalamualaikum..

cloud nano a.k.a awan nano
actly bukan nak nyanyi awan nano nano nano (gaye johan) HAHA~
nak kongsikan je gambar awan awan di langit yang penah aku snap.,
aku ni minat amek gamba awan tau, lagi lagi bile duk dalam kereta, hehe
yokk cekidauutt gambar awan
(tak cantek pun sbb bukan photographer bertauliah)
-
-
-
pontian-->jb
upm-->teknik kajang
lokasi : taman orkid
lokasi : mutiara rini


Indah ciptaan Allah :D




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 22 April 2012

Kyna Kata #2

Assalamualaikum.


TERKADANG APA YANG KITA FIKIRKAN TAK SAMA APA YANG ORANG LAIN FAHAM AKAN APA YANG KITA FIKIRKAN


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

tarikh penting untuk lepasan spm 2011

Assalamualaikum..

hyep abribadiss..
nak kongsi tarikh tarikh penting yang perlu tahu untuk pelajar2 lepasan SPM 2011
so be alert ya kawan2 :)

sumber  : panduan selepas SPM


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 20 April 2012

kezutan yang tak di jangke!!

Assalamualaikum..

baru 2 hari tak update,tup tup bkak acc tengok2 dah bertukar wajah,,ergh sejak bile aku tekan beb!!
wat ever lah bende dah jadi pun,,malas nak pikir..
lahh ni aku nak cerita pasal family n membe2 aku buat kezutan mase birthday aku 18/4 tu hari,HEHE :)

SERIUSSS aku terkejut gile kot,
mane nak sangke kan dorang buat bende tu sume,
yang pasti dorang ni pelakon2 n chef2 terhebattt,,hehe..
dah lah kene kelentong sebab aku ingat betul2 lah makcik aku dr nogi 9 nak datang rupenye membe2 aku yang datang buat suprises !!!!

scene die bermula hari selasa 17/4..
ibu aku cakaplah kemas2 rumah nanti org nogi 9 nak datang.. aku ni anak yg baik so dengar jelah tanpe ade rase ragu,..
aku ngn adik aku pun berkobar-kobar lah kemas rumah ingat org jauh nak dtg..
hishh memang mase tu aku takde syak ape2 lah kan..
pastu rabu 18/4
birthday aku lah,,haha..
ibu aku ckp makcik aku datang petang,so standby je lah tuk jadi penyambut tetamu..haha..
dalam pukul 5 lebih macam tu ade orang ketuk pintu so bukak lah pinti dengan penuh sopan santun,,haha
TUP TUP
happy birthday kyna!! (aade sbiji kek dpn mate aku)
aku ingat makcik aku lah yang datang rupenye2 makcik2 TMRS..hehe..
adess gua memang tergamam + kejung duk dekat depan pintu tu..HAHAHA~
rupenye membe2 aku dah kautimm baik punye ngan family aku..
nah amek kau KYNA kene tipu~~haha

korang memang terbaik lah~~
Alhamdulillah aku dapat family and kawan2 yang sebaik dorang.
terima kasih lah buat suprise ni kat aku,memang aku tak sangke gile2 babe!
so jom layan gamba2 plakk.
cekidautt~~


















terima kasih ye :) sayang korang sume..

.my family.
.nur zahida.
.nurainaa.
.nurain athirah.
.nur haziqah.

















dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 18 April 2012

18/4 kunjung tiba lagi,alhamdulillah ~

Assalamualaikum..

hyepp ebribadiss :)
wuu ade ape ekk dengan 18/4 ni??hehe
nak tahu?
my birthday lah :) weewee
Alhamdulillah aku dapat lagi sambut birthday aku thun ni,
and officially i'm 18 yeahhh dah makin tua,HAHA~
aku harap dengan angke yang makin bergande ni aku lebih matang dalam membuat keputusan ataupun dalam hal lain.. Dapat jadi anak yang baik untuk En. Nukman and Pn Normala :)
terima kasih ayah and ibu, klu takde kalian takdelah akk melihat ciptaan Allah di muka bumi ini :)

birthday girl :)

walaupun sambutan tak semeriah thun lepas, sebab thun ni dah tak sekolah..haha
kalau thun lepas budak2 5A and 5B nyanyi lagu happy bsday kat aku dalam 4 version lagi tau (melayu,english,cine n tamil) wahh 1 malaysia betul :)
yang aku ingat sampai sekarang bsday aku tahun lepas aku kene buli dengan cikgu and kawan2 aku mase training netball (katenye bsday girl)..haha..lepastu dapat kad besar,dalam tu ade tande tgn kawan2 aku, akan ku simpan sampai bile2, koranglah sahaba2 terbaik ku :)
terima kasih banyak2 :)
walaupun tahun ni tak sambut kat sekolah dorang tetap wish aku dekat fb,alhamdulillah
thanks a lot fren :)
and thanks a lot to my family :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 17 April 2012

rindu nak belajar~

Assalamualaikum..

helo ebribadi,,hehe akhir-akhir ni sbnrnye aku teramat lah bosan duduk rumah je..huhu.. tu hari adek aku ade mintak ajar dy math..wait... math?? subjek yang plng aku suke sngat, suke bile bljr math sebab nak bersaing ngn kawan2 sekelas aku yang jauh lagi pandai,,hehe.. erghh rindu btul nak belajar math rindu jgk dekat cikgu math aku, teacher wong.. ingat lg aku sampai sekarang ayat die 'learn from mistakes'. ni lah kate2 semangat bile aku nak jawab soalan math,huhu.. actly subjek ni plng aku tak suke dulu mse form 1 n 2 tapi start from 3,4,5 aku dah mule minat sebab mencabar kot,,hehe.. Alhamdulillah hasil nye lumayan bagi aku mase PMR and SPM, alhadulillah :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 14 April 2012

Kata Kyna #1

Assalamualaikum..


UNTUK MENUTUP KESILAPAN DIRI SENDIRI PERLU BIJAK DALAM MEMANIPULASIKAN KEADAAN!



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 13 April 2012

soalan atau pertanyaan??

Assalamualaikum..

'Bila aku jatuh cinta,Kan ku sebut namamu lalala,' tetibe je rase nak nyanyi lagu ni.hewhew ^_^ . cop cop aku bukan tengah angau ehh.hehe.. Wokayy tajuk entry kali ni macam sengal a.k.a mereng, SOALAN ATAU PERTANYAAN? bagi korang macam mana tu? haa soalan tu  ehh pertanyaan pun bole..haha~ actlly same je dua-dua tu,aku pun tak tahu ape bezanya ironinya dia tetap akan menjadi 'PERSOALAN' kan? eden punye blog so eden main bubuh je tajuk tu.. [jap nogi jap kedah] haha~

Tapi ade kene mengene jugak ape yang aku nak dok story kali ni. macam ni al kisah tersebut lah kisah okay merepek,kuikui.. Okay ni seriusss, ramai yang selalu dok tanya dekat aku 'kyna kau dah ade couple blum?' haissshh tak penat ke korang ni tanye soalan dari tingkatan 1 sampai dah habis tingkatan pun,haha~ soalan kacang tanah ni jugak korang tanye aku. Senang je jawapan aku 'TIDAKK',.


Belum lagi yang tanya pada aku macam ni 'kau ni takde perasaan ke?' hellooo,kalau eden takde perasaan habis yang gumbira,sedih tu ape??huhuhu.. Bukan takde perasaan lah just malas nak ade cinta monyet..Erggh asal jawapan aku sentap semacam ni,HAHA~ okay okay aku mengaku ade lah SIKIT nak ade pengalaman cinta monyet ni tapi tak berani kot asbab mungkin Allah tak nak aku terjerumus dengan perkara perkara yang tak baik,lagi pun mase tu aku sekolah lagi kot lainlah aku ni pandai gile babeng,,hehe~

Tapikan ibu aku pun penah tanye tau,muke aku terus berubah jadi macam muke katak peru, macam mane tu? entah,haha~ ibu aku tanye 'angah takde sape sape ke?' serius terkesima gua beb. Terkial kial aku nak jawab kot,aku hentam je cakap 'hah??entah takde pun,tunggu jelah nanti' fuhh jawapan selamat~HEHE.. Terkezuutt aku bile ibu aku tetibe tanye soalan macam tuu. Mase tu penah adek aku tanye jugak aku jawab lah jawapan gurau-gurau aku ni 'ye name bf aku nazmi faiz' tibe tibe ayah aku bersuara 'hahh angah ade pakwe (tak tahu reaksi marah ke pe)' aku gelak manis manis buah je..hahaha~ adek aku ni pun ngek jugak boleh caye 101%..haha. Then aku terangkan lah kat ayah 'mane ade,nazmi faiz tu pemain bola malaysia lah' pastu ayah aku gelak je lah..haha~ mase tu nazmi faiz blum popular lagi tu yang tak tahu sangat,tapi macam mane aku boleh tahu ekk? okay just ignore it..hehe~

tak pasal pasal die terjebak,,hehe.soryy~

Natijahnya, aku pun tak tahulah nape aku susah sangat nak buka hati aku ni untuk lelaki, asbab mungkin aku susah nak percaya lelaki kot tapikan kekadang pompuan pun aku susah nak caye (klu yg tak penah kenal lah)..hehe~ sekarang susah nak cari lelaki yang bole imamkan makmumnye,,hihi :) faham?? hehe~ aku hanya mampu cakap InsyaAllah kalau Allah izinkan aku untuk jatuh cinta aku terima dengan hati yang lapang,InsyaAllah :)

bile nak wujud 'someone' tu?
 ini jawapan aku sekarang!! 








dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 12 April 2012

Aku Ini Pemilik Tulang Rusuk Kiri Siapa??

Ketika aku remaja
Sesaat selepas mendengar kisah Adam dan Hawa
Terbit satu pertanyaan dalam diri ku
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?
Bagaimana rupanya,
Tinggi atau rendah,
Kurus atau gempal,
Cerah atau gelap,
Tampan atau jelek.
Puas aku membayangkan,
Impikan jejaka rupawan,
Persis seorang pahlawan.
Ketika aku menganjak dewasa
Dikala sedang menuntut di menara
Timbul semula persoalan itu,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?
Bagaimana hartanya,
Motor atau kereta,
3310 atau Iphone,
Selipar atau Adidas,
Miskin atau kaya,
Puas aku mencari
Impikan lelaki hartawan
Persis seorang jutawan.
Ketika aku akhirnya dewasa
Dikala sedang berusaha berkerja
Bertanyaku sekian kali,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?
Bagaimana akhlaknya,
Malas atau rajin,
Baran atau sabar,
Dungu atau pintar,
Jahat atau baik,
Puas aku berdoa
Impikan lelaki budiman,
Persis seorang beriman.
Ku tanya lagi pada diri,
Aku ingin jadi tulang rusuk kiri siapa,
Pentingkah rupa?
Cukuplah yang sedap di mata,
Pentingkah harta?
Cukuplah yang mampu menyara,
Pentingkah iman?
Terdiam aku seketika.
Kerana diriku melihat diri sendri,
bagai tak layak untuk disunting oleh pencinta Ilahi,
Diriku lemah sekali,
Penuh dosa dan layak dicaci,
Bagaimana kalu pemilik tulang rusuk ini ketahui,
Bertapa hinanya si rusuk kiri
Pasti dia menyesal sekali
Lalu ku tanamkan azam,
Tuhan masih memberiku peluang
Akan ku berusaha membaiki diri,
Bagi melayakkan diri pada yang terbaik.
Semoga pemilik tulang rusuk kiri,
Akan bahagia bersamaku di dunia dan di akhirat nanti.
Indahnya andai kita dipertemukan dengan pemilik tulang rusuk kiri kita.
Indahnya andai pemilik tulang rusuk kiri kita itu juga sama-sama mencari kita.(sweet kan)
Yang pasti kita mampu merancangnya tapi ingatlah Allah yang menentukan segala-galanya. Dan Allah sentiasa berikan yang terbaik untuk umatnya.
wahai pemilik tulang rusuk kiri ku semoga awak dapat menerima segala kekurangan diri ini,.


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 11 April 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 8 April 2012

sweet moment!!

Assalamualaikum..

huittt2!!
Aku tengah bosan gile ni duduk rumah so apa lagi  update blog yang dah nak di serang anai-anai ni..haha~
haisshh 31.03.2012 wlupun trikh ni dah berlalu lebih kurang seminggu yang lepas tp inilah kenangan bagi aku tahun ni..
hari yang paling penat tapi superb + ohsem = :)))
sebenarnye 31.03.2012 ade anugerah cemerlang dekat sekolah aku tp terkejut jugak lah sebab tetibe je dapat surat suruh amek anugerah padahal result tak lah kebabooomm macam orang lain,,huhu
nasib baik ade geng tu yang aku pegi je sekolah..
nak tahu sape geng aku??
ni hah
_
_
haziqah membe aku :)

lepastu kan ade budak comel  macam die ni-->
aku ni ade aura tu yang budak2 kecik suka,,hewhew :)

89?bole tahan lame lah jugak,,huhu

okay majlis ni habis dalam kol 12.30 so lepastu aku balik rumah,rehat2 kejap..
lepastuuuu yeahh yeahhh kite enjoy!!! haha..
enjoy bese2 je malam tu ade jamuan dekat rumah cikgu amiey aku and then aku,eda,shin joo n mira datang cepat skit gotong royong tolong cikgu aku sediakan pape yang patut perghh best gila lah wehhh,,
banyak kot makanan yang penting sodapp!!
dah penat2 kipas otak2 ape lagi bergambarlah....
cekidauttt
_
_

comel tak budak ni??  nme die danish :)
asal muke die ni comel sgt?geram seyhh~

lepas sume orang balik cikgu amiey pun hantar kiteorang balik rumah oleh kerana (perghh ayat) parents aku belum sampai rumah lagi aku stay rumah eda dlu, malam tu bulan cantik sangat, dapat lah gamba sekeping mcm ni :))

31.03.2012 sentiase dalam ingatan =)


p/s : btw aku nak ucapkan tahniah pade AARON AZIZ sebab menang apbh (sempat lagi tu) huhu



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 5 April 2012

SEGMEN NASZ : SPONTAN

Assalamualaikum :) 


Ayat spontan --->> macam best!


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)