Saturday, 23 June 2012

aneh-aneh~

Assalamualaikum..

tweet twett~ ahakksss blog aku dah ade anai-anai ni.
kejap kejap kene spray ni weyhh..( tutup hidung cpt!) haha. gile!

lame jugak kan tak update entry bru ni, bukan saje2 taknak update, tp sebab kekangan mase weyh..huhu..
serius aku cakap masuk pra-U ni dah mcm masuk U, fuhh, letih gile thp gaban (see smpai thp gaban)
Tapi yg best skrg ni tgah belajar bahasa melayu kuno,klasik n moden.
excited gile belajar pasal bahasa bahasa ni,kekadang gelak sakan sebab sebutan dy agak mengatalkan hati aku..hahaha~ adakah ini bahasa melayu kuno? ohh tidak ye..hehe..

yang penting minggu depan balik mcm bese. dah takde dah pukul 6 petang, keje opiss pun blek pukul 5.30 tau.. erghh kire pra-U a.k.a pra-keje dahh ni..
minggu ni dpt rehat 1 hari je sbb tadi bru je habis hari sukan kt sekolah, so kene lah manfaatkannye betul betul,, haa capekkk eden~

takpe aku pegang kate-kate ni
'Ikhlaskan hati, InsyaAllah dipermudahkan'

ade orang bagi ayat ni dekat aku,hehe :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 15 June 2012

Pelita kala hati berduka

Assalamualaikum..

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya Tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

#Lirik lagu : buatku disana


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 9 June 2012

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500

Assalamualaikum..


nak join? ce usha SINI

segmen ni miss z mencari blogger follower bawah 500 kan? hmm memang sesuai lah dengan blog ni, follower hanya 32 je. kesian :'D
takde nak tag sape2,just nak ckp sape yg terbace entry ni, orang tu lah aku tag,hehe :)

jom join cepat!
#tamat : 12 jun 2012 (10 pagi)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 7 June 2012

NIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah

Assalamualaikum.

fuyoo. Hadiah utk GA ni ohsem!
nak NIKON? jom usha SINI



Saya join Nikon GiveAway by Ieqah Blog Gajah kerana giveaway ni lain daripada lain. Nape lain? asbab hadiah untuk GA ni lumayan tapi syarat-syarat penyertaannya fulamak mudah,simple dan tak membebankan! memang ohsem. Kalau saya ada rezeki saya nak juga hadiah lumayan ni, pendrive DSLR okay! insyaAllah kalau ada rezekilah :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

kala hilang arah~

Assalamualaikum..

yuhuuuu,, sisa cuti pun tinggal lebih kurang 3 hari je.. je OKAY!
sungguh tak best!
hmm hari isnin bermulalah secara rasmi sem 1 untuk pra-u a.k.a form 6 dekat UMR (universiti mutiara rini).
so cuti yang tinggal saki baki ni aku tak tahu nak buat ape, so dengan merajinkan jari jemari ni cari gambar-gambar yg cute kat mr.google lepastu mule lah buat 'exsaimen' aku..haha..


hasilnye....
aku pergi cari lirik2 yang agak jiwang lepastu edit lah kat gambar tu..memang tak berfaedah langsungkan?haha. takpe lah atleast bole hilang kan rase bosan sikit,hehe.
lirik ni aku petik dekat mr.google jugak,hehe..
lagu Buatku di sana- mafa feat ronnie.
alahhh lagu dalam drama seindah sakura tu :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 6 June 2012

Kyna kata #4

Assalamualaikum..

Setiap pertemuan akan hadapi proses perpisahan, mungkin sementara dan mungkin juga untuk selama-lamanya :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

wordless wednesday

Assalamualaikum..



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 4 June 2012

sahabat dunia & akhirat :)

Assalamualaikum..


Ni lah sahabat aku :)
nureed ros a.k.a nur zahida 


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)