Wednesday, 28 November 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t..







dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t..



Go Malaysiaaa!!


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 27 November 2012

Fenomena Halo

Assalamualaikum w.b.t..

Baru nak start menaip aku dah hilang point,,err sangat menjengkelkan okay..
Duk tercari-cari isi-isi penting aku balik, tangan ni rajin duk bace entri blog lain, aku tertarik plak entri-entri blog akak Aisyah Humaira ni,. Aku tabik springlah kat akak niera ni,hehe. btw suka dengan ayat dia ni 'couple bukan jaminan, tunang bukan menghalalkan segalanya, nikah itu lebih baik' . So korang memang kene bace blog akak niera,kalau aku cite memang tak best. seriuss~~

Nampaknya isi-isi penting aku dah kembali ke pangkuan jalan..haha. Okay, actlly hari sabtu dalam pukul 10.00 gitulah kawan aku Iqah ade msg aku dia suruh aku tengok bulan dekat luar,pelik jugak sebab dia selalu msg time bulan penuh je, so tak tunggu lame aku terus keluar and tengok langit,. subhanaAllah , sangat cantik ape yang aku tengok dekat langit malam tu.. nak tahu ape? ni hah ~

sumber : mr google.

Mula-mula tercari-cari jugak aku name fenomena ni dengan Eda, last-last dapat jugak, nama fenomena ni fenomena halo dimana terjadi disebabkan pembiasan cahaya dan terhasilah lingkaran cahaya mengelilingi matahari atau bulan. 

Alhamdulillah, bersyukur sangat dapat tengok fenomena ni dengan mata sendiri, syukur Alhamdulillah..
Memang bestlah dapat tengok live, lame jugaklah baru hilang lingkaran cahaya tu. DAN hari isnin (semalam) kawan baik aku Eda msg pulak suruh tengok bulan malam ni. Ya Allah lagi sekali dapat tengok dengan mata sendiri fenomena ni lagi sekali, subhanaAllah memang cantik, kali ni lingkaran cahaya tu berwarna-warni, sangat cantik !

Tersangatlah bertuah dapat tengok fenomena ni, kuasa Allah memang hebat :D 
Malam ni nak try survey mane tahu ade lagi ke? hihi.. Idea dah menjauh ni, okaylah nanti klu free aku update lagi . Macam biase penutup aku memang tak macam penutup..hahaha :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 24 November 2012

Kyna kata #7

Assalamualaikum w.b.t..


Percayalah yang baik itu datang dari Allah. Allah akan memberikan yang terbaik untuk hambanya supaya dapat menjadi yang paling baik. InsyaAllah :D


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 21 November 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t..



Dulu, Kini dan Selamanya :D


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t...




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tuesday, 20 November 2012

Pray For Palestine

Assalamualaikum w.b.t..



Hampir seminggu peperangan tercetus antara palestine dengan israel..
yokk reramai kita doakan sedara islam kita di Palestine diberi perlindungan dan juga keselamatan..
sayu hati bile kanak-kanak yang menjadi mangsa :'(

LET'S PRAY FOR THEM






dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Monday, 19 November 2012

Pabila bosan menyapa diri~

Assalamualaikum w.b.t..

Bosan itu ada kalanya menarik, tapi terkadang memeritkan jiwa, Apakah? Haha~

Kalau dah tak tahu nak buat apa, laju je tangan ni buka komputer lepastu click dekat kedaigambar (photoshop) , apalagi mengedit gambar lah. Tengok gambar ape yang berkenan dengan hati aku terus edit. Tak banyaklah dalam 2-3 macam tu. Nak tengok? tapi tak sehebat manelah kan..

Yokk cekidautttt

_
_
_
_








Masih banyak lagi yang perlu dibelajar :)





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

GA-Hadiah Dari Love Is All Around

Assalamualaikum..

Duk tengah bace entri blogger2, aku jumpe satu GA yang menarik ni,

click SINI


Nak sempurnakan GA,kita kene teka hadiah yang :

Hadiahnya besar dan boleh lipat
Bernilai RM 1500.00 ke atas
Ada 4 kaler, pilih warna kuning
Masih baru di pasaran
Jenama yang memang tersohor

JAWAPAN : Samsung Notebook Series 7 Gamer kot,hihi

sebenarnya susah jugak nak teka ni, so main teka jelah, sebab lelaki kan suke main games ,hehe :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 18 November 2012

Saya join GA 2012 Nurul Yui

Assalamualaikum w.b.t..


Yok join ramai2 GA ni, boleh Click sini :)

Slogan yang perlu saya lengkapkan :

Saya join GA 2012 Nurul Yui kerana saya dah lama tak join mana-mana give away dan nak tambahkan entri saya tahun ni, Hehe :)



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Kyna kata #6

Assalamualaikum..

Kalaulah bila ungkapkan kata MAAF tu ada lampu MERAH atau HIJAU. Bolehlah kita tahu orang tu ikhlas ke tak ucapkannya :) 


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 16 November 2012

Alahaii lagi lagi soalan tu...

Assalamualaikum w.b.t

Phewiitt, hyep korang..
Aku masih dalam mood cuti, cuti sampai lebam, heaven gile! Actlly dah 3 hari aku habiskan mase cuti aku dekat hospital sebab jage adik aku sakit, perghh memang bosanlah tapi nasib baik ade novel yang sentiasa disisi,,hihi..

Okay, let's start to story about 'Alahaii lagi lagi soalan tu'
Soalan ni selalu sepupu-sepupu aku yang tanye,  kawan-kawan aku? adelah jugak tapi kadang-kadang je sebab dorang dah tahu jawapannye. Alkisahnya begini dan begitu, ahakss

Sepupu : Pakwe ude tak datang melawat ke?

Aku : Takde pakwe lagi kot.. nape?

Sepupu : takde pape,. boypren kau mane pulak?

Aku : ??? (macam tercekik batang serai bile tanye soalan macam tu dekat aku ) *soalan yang gemar ditanya..

Sepupu : Takkan takde boypren kot, kau nak macam mane? aku tolong carikan, yang imam muda, baik n blalala.. sepupu punye pasal aku carikan..

Aku : Hahaha..aku dah ade dah 'dia' dekat mesir sekarang..

Sepupu : Wahhh, belajar ke koje?

Aku : Hahahaha, (pakal je mase tu dekat hospital kalau tak aku dah gelak guling-guling dah). Kau percaye ke? aku tipu jelahh..hahahaha

Sepupu : Errr, nanti aku carikan..

Tetibe ibu menyampuk..

Ibu : Kalau angah ade pakwe,boleh kerat jari ni hah..

Aku : Hahaha.. belum lagilah,huhu

Dari sepupu aku yang nak carikan,lebih baik aku suruh ibu aku carikan, tak ke sweet mueett tu? Hehe..
Dah tahu kan soalannye? Hahaha.. Nilah soalan yang tak mampu aku cari solusinya waima dengan menggunakan kalkulator sekali pun..Haha.. Bukan niat hati untuk memilih yang terlalu sempurna, tapi masih belum bersedia lagi.. Bukankah memilih itu perlu ? Yelah kalau main ngapp je tak kemanekan..huhu.

Satu prinsip je aku pegang 'Kalau belum masanye,just wait and see je'

Sebab...

Betul tak? kite hanya mampu merancang,tapi ingat hanya Allah yang menentukan segalenye :D
Lagipun umur aku baru je 18 Tahun, banyak lagi bende yang aku perlu cari dan belajar.. Bile pintu hati aku ni dah terbuka untuk 'someone' biarlah waktu tu aku betul-betul sedia.. InsyaAllah :D





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 8 November 2012

berakhir sudah semester 1

Assalamualaikum w.b.t

Ho ho ho horeyyy, semesta 1 sbg pelajar pra-u a.k.a form 6 dah berakhir..
tahu tak nikmat gile habis exam ni,
ape taknye dah habis azab jawab paper exam yang betrtaraf 5 bintang weyh.
serius complicated betul paper2 STPM sistem baharu first batch ni,
Tapi, paper sejarahlah paling aku sayang gile gile <3
memang tersenyum aku jwb paper sejarah and hope senyuman ni bawa sampai amek result nanti,hihi

semoga kawan-kawan aku ni lulus dengan cemerlang.amin

.zahida.
.fasihah.
.haziqah.
.athirah.
.syahirah.
.yatie.
.mira.
.syahnadia.
.zakiah.
.huda.
.umie.
.natasya.
.rabiatul.

dan dapat result yang terbaik. InsyaAllah :)
 Dengan secara rasminya ho holidayyyy dan penganggur tegar! hehe


.



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 2 November 2012

Kenangan Itu Manis

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah hari ni masih diberi kesempatan untuk bernafas lagi..
Tadi dekat sekolah ade taklimat periksa spm & stpm dan majlis salam restu. Biasalah budak nak exam kenalah ada taklimat sikit even taklimat tu same je dari mase zaman UPSR dulu,,hehe..

Suasana sekolah baru so tak terasa syahdu sangat tapi dengan cikgu form 6 feel like T_T ,Sape tak terharu kalau cikgu2 doakan kejayaan anak2 murid kan.Tetibe teringat masa zaman spm dekat sekolah selesa..sekolah ranking 1 dalam hati aku,hewhew.

Dulu kalau salam restu nilah paling ditunggu-tunggu sebab nak tengok adegan-adegan drama melayu + drama hindustan. Haha.. Nak tengok antara kawan2 aku air mate sape yang cair dulu, tapi nampaknya semua air mate kawan2 aku termasuk aku cepat je melting..haha. Sape tak sedih kan,dahlah hari tu hari last jumpa cikgu2 sekolah,,huhu..


Masa ni mintak restu dari cikgu hajar,antara cikgu yang aku sayang, hehe. Dahlah masa ni aku perempuan melayu yang paling depan sekali. Dan mase ni jugak emosi aku masih stabil lagi tapi bila dah ke depan sikit jumpe ustazah,cikgu khadijah dan cikgu azimah perghh memang dah tak boleh kawal lagi empangan terus banjir kilat..haha.. itulah kenangan yang termanis.. 

Mood SPM mase ni,hihi

Tersenyum lepas empangan pecah..haha


Teringat juga aku mase pagi sebelum aku datang sekolah, cikgu azimah ade call.. Dia cakaplah good luck,buat yang terbaik utk SPM, sebelum pergi sekolah mintak restu ibu ayah. Memang mase tu tak tahu nak cakap pe,semua perasaan ade takut,terharu,happy semualah. Pagi tu memang tak senang duduk dekat rumah berdebar tahap maksima weyh, lepas dengar nasihat cikgu tu barulah aku tenang sikit kot..fuhhhh.. STPM ni ade sesape nak telefon tak ek?? hehe..

Happy tau sebenarnya kalau kita dapat hormat, sayang dekat cikgu2 kita. Kadang-kadang sayang cikgu dekat anak murid tak diungkapkan dengan kata-kata tapi dengan gerak-geri dorang.. Percayalah semarah-marah cikgu dekat kita,sebenarnya dorang sayang dekat kita dan nak yang terbaik untuk kite. Kalau dah sayang dekat cikgu tu,teruslah menyayangi dorang dan jangan sesekali ragut kepercayaan yang dorang bagi dekat kite. Ingat! give and take itu perlu :D











dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 1 November 2012

Ahlan Wa Sahlan

Assalamualaikum w.b.t

Haii korang..
Pejam celik pejam celik tup tup dah bulan november. Cepatkan masa berlalu?
Rasanya macam baru je semalam masuk tahun 2012,hihi
Hurm 15 hb november ni dah masuk 1 awal muharam 1434. Lembaran baru tahun hijrah :D

Btw, 1 november ni birthday adik aku yang kocik ni,hehe


Haa nilah bam bamss aku...haha.
Selamat Hari Lahir ana yang ke-4 tahun..
Sekejap je dah besar, tahun depan dah tadika, makin buncitlah nanti,hikhik..
Semoga diberi kesihatan yang baik,menjadi anak yang soleha dan bijak!
Angah sayang adik sangat..sangat..sangat... (trademark kteorg)


Okay semoga bulan ni lebih baik dari bulan lepas dan bagi banyak manfaat, InsyaAllah :)
Jangan lupe doakan aku dan kwn2 untuk final 5hb nov ni! hehe...


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)