Friday, 16 November 2012

Alahaii lagi lagi soalan tu...

Assalamualaikum w.b.t

Phewiitt, hyep korang..
Aku masih dalam mood cuti, cuti sampai lebam, heaven gile! Actlly dah 3 hari aku habiskan mase cuti aku dekat hospital sebab jage adik aku sakit, perghh memang bosanlah tapi nasib baik ade novel yang sentiasa disisi,,hihi..

Okay, let's start to story about 'Alahaii lagi lagi soalan tu'
Soalan ni selalu sepupu-sepupu aku yang tanye,  kawan-kawan aku? adelah jugak tapi kadang-kadang je sebab dorang dah tahu jawapannye. Alkisahnya begini dan begitu, ahakss

Sepupu : Pakwe ude tak datang melawat ke?

Aku : Takde pakwe lagi kot.. nape?

Sepupu : takde pape,. boypren kau mane pulak?

Aku : ??? (macam tercekik batang serai bile tanye soalan macam tu dekat aku ) *soalan yang gemar ditanya..

Sepupu : Takkan takde boypren kot, kau nak macam mane? aku tolong carikan, yang imam muda, baik n blalala.. sepupu punye pasal aku carikan..

Aku : Hahaha..aku dah ade dah 'dia' dekat mesir sekarang..

Sepupu : Wahhh, belajar ke koje?

Aku : Hahahaha, (pakal je mase tu dekat hospital kalau tak aku dah gelak guling-guling dah). Kau percaye ke? aku tipu jelahh..hahahaha

Sepupu : Errr, nanti aku carikan..

Tetibe ibu menyampuk..

Ibu : Kalau angah ade pakwe,boleh kerat jari ni hah..

Aku : Hahaha.. belum lagilah,huhu

Dari sepupu aku yang nak carikan,lebih baik aku suruh ibu aku carikan, tak ke sweet mueett tu? Hehe..
Dah tahu kan soalannye? Hahaha.. Nilah soalan yang tak mampu aku cari solusinya waima dengan menggunakan kalkulator sekali pun..Haha.. Bukan niat hati untuk memilih yang terlalu sempurna, tapi masih belum bersedia lagi.. Bukankah memilih itu perlu ? Yelah kalau main ngapp je tak kemanekan..huhu.

Satu prinsip je aku pegang 'Kalau belum masanye,just wait and see je'

Sebab...

Betul tak? kite hanya mampu merancang,tapi ingat hanya Allah yang menentukan segalenye :D
Lagipun umur aku baru je 18 Tahun, banyak lagi bende yang aku perlu cari dan belajar.. Bile pintu hati aku ni dah terbuka untuk 'someone' biarlah waktu tu aku betul-betul sedia.. InsyaAllah :D





dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

0 orang sedang mengayat!: