Tuesday, 27 November 2012

Fenomena Halo

Assalamualaikum w.b.t..

Baru nak start menaip aku dah hilang point,,err sangat menjengkelkan okay..
Duk tercari-cari isi-isi penting aku balik, tangan ni rajin duk bace entri blog lain, aku tertarik plak entri-entri blog akak Aisyah Humaira ni,. Aku tabik springlah kat akak niera ni,hehe. btw suka dengan ayat dia ni 'couple bukan jaminan, tunang bukan menghalalkan segalanya, nikah itu lebih baik' . So korang memang kene bace blog akak niera,kalau aku cite memang tak best. seriuss~~

Nampaknya isi-isi penting aku dah kembali ke pangkuan jalan..haha. Okay, actlly hari sabtu dalam pukul 10.00 gitulah kawan aku Iqah ade msg aku dia suruh aku tengok bulan dekat luar,pelik jugak sebab dia selalu msg time bulan penuh je, so tak tunggu lame aku terus keluar and tengok langit,. subhanaAllah , sangat cantik ape yang aku tengok dekat langit malam tu.. nak tahu ape? ni hah ~

sumber : mr google.

Mula-mula tercari-cari jugak aku name fenomena ni dengan Eda, last-last dapat jugak, nama fenomena ni fenomena halo dimana terjadi disebabkan pembiasan cahaya dan terhasilah lingkaran cahaya mengelilingi matahari atau bulan. 

Alhamdulillah, bersyukur sangat dapat tengok fenomena ni dengan mata sendiri, syukur Alhamdulillah..
Memang bestlah dapat tengok live, lame jugaklah baru hilang lingkaran cahaya tu. DAN hari isnin (semalam) kawan baik aku Eda msg pulak suruh tengok bulan malam ni. Ya Allah lagi sekali dapat tengok dengan mata sendiri fenomena ni lagi sekali, subhanaAllah memang cantik, kali ni lingkaran cahaya tu berwarna-warni, sangat cantik !

Tersangatlah bertuah dapat tengok fenomena ni, kuasa Allah memang hebat :D 
Malam ni nak try survey mane tahu ade lagi ke? hihi.. Idea dah menjauh ni, okaylah nanti klu free aku update lagi . Macam biase penutup aku memang tak macam penutup..hahaha :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

0 orang sedang mengayat!: