Thursday, 28 March 2013

Takde Tajuk, Kbaiii

Assalamualaikum w.b.t..

Salam jumaat untuk semua.. Hai jumaat terakhir untuk bulan mac 2013. Sedar tak sedar dah nak masuk bulan April.. cepat betul masa berlalu kan? Dah nak habis pun sem 2 STPM 2012/2013. Tapi sejujurnye aku tak ready lagi nak exam untuk sem ni, sebab banyak betul halangan untuk sem 2, dengan silibus yang masih terkapai-kapai, memang tak tentu arahlah sem ni.. okay tutup cerite ni, cerite ni takde kena mengena pun dengan apa yang aku nak ceritekan untuk post ni,,huhu...

Seperti makna yang korang maklum *opps terkeluar ayat skema* tahun ni baucer buku dah naik kepada RM250 kan? hurmm masing-masing jadi kaya sekejap..Haha. Kiteorang form 6 pun dapat jugak, pra-u katenye..hihi. Tak dapat beli banyak buku pun,,huhu. sikit je kot.. yang selebihnye utk buku sem3 a.k.a las sem,,hehe..


sebok nak posing..haha.

Dahlah pergi lepas balik sekolah, masa tu hari sabtu, ade kelas ganti tak silap, tapi rumah dulu lah kan,,hihi.. hari tu cik seha yang drive, oleh sebab aku ni kuno jalan kat bandar tu..Haha, bukan kuno tapi aku tak suke pegi kat bandar jb ni, sesak die bukan main lagi, aku tak faham kenapalah budak remaja sekarang ni suke sangat lepak kat bandar sane tu,huhu.. kiteorang ( aku, eda, fasihah n shera) gerak pegi cs, sebab cik fasihah kte ni bawak laju gile,so sampai cs pun dlm mase 30 minit je. Aku ngn eda yang duk belakang muka macam tak caye je .. bile drive kereta hilang sopan cik kak sorang ni..Haha,, Plan utk hri tu diteruskan macam yg dirancang nak pulun buku,,hehe. Tapi serius tak boleh lame2 aku duduk kat cs tu, silap-silap bole pitam,, serabut gile. Aku ni ade satu bende yang tak suke, tak suke pegi tempat yang ramai orang, nanti automatik aku pening.. sebab tu lah tak suke nak pegi bandar, so kalau nak shopping ke ape, just pegi jusco, tak kesahlah jusco mane2 pun sebab aku rase juscolah paling cool.. Tapi aku bukan suke sangat shopping.. Kalau duduk kat popular ke, mph ke berjam-jam hahh tu serah kat aku, tu paling aku suke,,ahakss

Okaylah takde idea dah nak tulis, nak pi sambung buat power point, ni pun curi-curi update,,hehe.. Novel sayang awak, sayang tu aku dah habis bace, best!! ^__^ . okay takde kena mengena. Kbai....


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 23 March 2013

Jangan main-main

Assalamualaikum w.b.t

Tarik nafas dulu~
Tarikk....... tahan 2minit..........hembus... Haha ( mukadimah yang entah pape). Sampai sekarang tak berjaya nak buat 'pendahuluan' yang betul-betul ayat pendahuluan..ekk? #abaikan~

Alhamdulillah macam-macam berlaku minggu ni, tapi paling happy pbs a.k.a assignment sejarah untuk sem 2 dah siap dan dah selamat present pun,. harap-harap dapat markah yang setimpal dengan titisan air peluh ku.. Haha.. Tapi ada pbs pengajian am yang belum siap, tengah mencari idea nak cukupkan 5000 p.perkataan,sikitkan? Lahh sangat..

Minggu ni jugalah MPM buat suprise dekat budak STPM 12/13. Nak tahu ape? RESULT weyhh, gile nebes aku, lagilah dapat tahu boleh check hari rabu malam.. Dah sume kepoh tanye result masing-masing. Result aku? Alhamdulillah okay walaupun ade 1 subjek ni mengecewakan aku.. Tapi aku happy subjek favourite bahasa melayu aku dapat 4.00, alhamdulillah.. Pointer jatuh sebab ade 1 subjek tu aku kecundang sikit..huhu. Hanya mampu capai 2.8 je,,huhu. Aku target dalam 3.0 above.

Takpelah aku dah redha, mungkin banyak main-main kot, betul orang kate exam STPM ni bukan calang-calang Sijil Pelajaran TINGGI Malaysia tu, serius memang tinggi, so untuk sem 2 ni aku dah tanamkan azam, buat paling baik untuk cover sem 1 and ubah sikap sikit bagi rajin,,Haha..

Tahniah bagi kawan-kawan aku yang dapat result 3.0 above, semoga kalian terus maju jaya, sem 2 ni kite lumba lagi, tapi jangan pakai ferrari tau, aku gune wespa jo,,hikhik. Untuk kawan-kawan yang kurang cemerlang jangan putus asa, ni bukan penamatnye, ade 2 sem je lagi so jom2 kite tingkatkan usaha kurangkan main-main..Hahaha~




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 20 March 2013

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Wednesday, 6 March 2013

wordless wednesday

Assalamualaikum w.b.t..



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)