Saturday, 28 September 2013

GA Love You Mr Arrogant

Assalamualaikum w.b.t



Jom join sekali.. Klik Sini

Dah lama tak join mana-mana GA, ini tergerak hati nak join pun sebab ternampak hadiahnya NOVEL,,hehe. Mana tahu ada rezeki menang GA ni ke. Bukan tak nak beli novel ni tapi hari tu baru beli novel, nanti kalau beli lagi ada kang yang marah,,huhu.. So Good Luck kpd mereka yang join GA ini :) 


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 27 September 2013

Tunjuk Laut Resort

Assalamualaikum w.b.t

20 - 22 september minggu lepas students pra-u sekolah aku ada buat camp di Tunjuk Laut, Tanjung Leman, kira tu aktiviti tahunan untuk persatuanlah.. Sebenarnya excited pun ada sebab dah lama tak pergi camp, seingat aku last pegi camp masa form 4 dekat Palapes UTM. Lagi excited sebab camp ni buat dekat tepi laut, kira first time camp dekat tepi laut. Aku tak kesah sangat aktiviti lasak, semua aku cuba, bagi aku sayang kalau kita tak cuba sesuatu yang baru. Alhamdulillah semua aktiviti yang dijalankan aku ambil bahagian dan berjalan dengan sempurna. Alhamdulillah.....

Satu prinsip aku kalau pergi camp dekat mana-manalah tak kesah, aku akan letak konteks 'keselesaan' ini jatuh no 10 ke 20 ke tak kesahlah.. Nama pun camp kan? tak payahlah nak pikir tidur beralaskan apa, beg nak bawak kiri kanan ke dan apa-apalah. Sebab kita pergi camp bukan pergi Pulau Krabi..hehe. So enjoy our camp without any problems :)

Okay nak cerita tempat ni memang cantik, boleh dikatakan bersih juga.. Memang tak rugi sebab laut pun bersih, paling best angin dekat tepi laut memang tip top! Masa sampai sana tu aktiviti bebas sampai pukul 9 malam. Kita orang lepak-lepak dalam khemah menikmati angin sempoi-sempoi bahasa di malam hari, cewaahh...Haha. Malam tu baru ada aktiviti sesi pengenalan dengan fasi-fasi, salah sorang fasi ni aku dah kenal sebab pernah jumpa masa camp dekat sedili form 2 dulu, so memang confident aktiviti kiteorang best dan santai.

Malam first tu aku kena jaga kawasan khemah, so steady je sebab memang tak boleh tidur so layan perasaan pagi-pagi buta pukul 3 pagi tu tengok ciptaan Allah.. Bila semua dah siap-siap kite orang dibawa ke satu kawasan, bak kata abang fasi pi tengok matahari terbit sebelum isi perut.. Excited okay!








Lepas dah sarapan tu kite orang start aktiviti mendaki. Jalan nak naik tu memang mencabar kot, kaki dan tangan memang kena kuat sebab nak pegang tali bagi tak terlepas.. Tapi memang seronok sebab dalam perjalanan tu memang fresh sangat-sangat. Dekat dalam hutan tu kita boleh bau, rasa kesegaran tumbuh-tumbuhan kat hutan tu. Serious tak rugi bila sampai atas dapat tengok permandangan yang cantik.. SubhanaAllah..

masing-masing kepenatan!


Cantikkan? Belakang sana tu Pulau Sibu


So terbukti cantikkan? Memang tak rugilah, Dah lah aku tak ada idea nak mengarang lagi,, korang tengok jelah gambar sepanjang aku berkampung di Tunjuk Laut.....cekidauuttt~







#Zaabarians



Satu lagi kenangan yang terindah dan ternilai... Terima kasih ibu ayah & family, terima kasih cikgu, terima kasih kawan-kawan....... #memoritercipta :)



  


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Thursday, 26 September 2013

Cemburu??

Assalamualaikum w.b.t

Dah lama juga tak ber'blog' ni, rasa rindu pun ada.. So petang ni rasa rajin pulak nak menaip, sebab isu ni macam menarik jugalah..


CEMBURU?

Apa itu?

Okay definisi dari pak cik google, cemburu itu memberi maksud naluri manusia terhadap sesuatu benda atau insan yang amat disayanginya. Cemburu ini satu emosi yang tidak dapat digambarkan dari mata kasar dan hanya boleh difahami melalui suara hati..ecehh ayat~

Kalau bagi aku cemburu ini lebih kepada iri hati atau sakit hati bila dia nampak ada insan ketiga yang mendekati insan yang dia sayang. Kita selalu dengar isu cemburu ini dalam percintaan means antara lelaki dan perempuan. Tu normallah kan? Tapi kita jarang dengar isu ini antara lelaki dan lelaki, perempuan dan perempuan. Bagi aku lah 'cemburu' ini meluas, tak dispesifikkan hanya dalam percintaan.. Kenapa?

Sebab realitinya aku dah jumpa situasi ini dalam hidup aku. Apa korang rasa kalau korang tahu ada orang cemburu dengan korang? dan yang dia cemburu itu sama-sama perempuan.. Bagi aku tak perlu nak cemburu dengan benda atau situasi yang hanya simple je. Lepas aku tahu dia cemburu dengan aku, aku just buat biasa-biasa je. Aku cuba cari apa silap aku sampai dia cemburu tengok aku dengan someone ni (someone ni pun perempuan juga).. Aku cuma tolong bila dipanggil untuk menolong. salah ke aku? Aku cuma bertindak apabila disuruh. salah ke aku?

Salah ke aku?

Aku tak nampak apa yang perlu dia nak cemburukan sebab aku tak buat apa-apa yang boleh nak dicemburukan, tapi bila dengan orang lain dia tak cemburu pulak, haiii pelik betullah~ Walaupun aku dah tahu situasi macam ini, aku tak tahu nak buat apa-apa., sebab benda ni melibatkan perasaan orang. Kita tak boleh sesuka hati je redah takut makin melarat nanti, so jalan yang terbaik sekarang diam dan bertindak bila perlu je...huhuhu~

Kadang-kadang kita kena pandai kawal perasaan cemburu tu supaya ia tak ganggu emosi kita nanti,. Betul orang cakap cemburu itu tandanya sayang, tapi kalau terlalu cemburu takut bayang pun takde. Hmm apa-apa pun aku nak mintak maaf kalau dia tak selesa aku rapat dengan someone tu. Aku rapat atas dasar hormat dan tangungjawab. Sekali lagi aku mintak maaf~

Cuba hayati ini :

'Kalau kita yakin terhadap kasih sayang seseorang itu, kita tak akan takut merasa kehilangan'


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Sunday, 15 September 2013

Kyna kata #8

Assalamualaikum w.b.t


Kadang-kadang memang susah nak terima sesuatu takdir tu, tapi akhirnya kita perlu redha dan ikhlaskan, mungkin ia akan lebih manis dipenghujungnya~



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)