Wednesday, 1 July 2015

SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY MOMMYLIZZ

Assalamulaikum wb.t



Jom join sekali. Klik SINI


Ucapan : Selamat Hari Raya Aidilfitri buat keluarga tercinta, saudara-mara, sahabat-sahabat dari sekolah hingga ke universiti. Mohon maaf andai diri ini pernah melakukan kesilapan secara langsung mahupun tidak. Harap Aidilfitri kali ini membawa seribu kegembiraan. InshaAllah :)


dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Tak sangka woii~

Assalamulaikum w.b.t


Firstly Salam Ramadhan semua. Hampir kepertengahan ramadhan. Alhamdulillah. Hmm pejam celik pejam celik dah dua minggu juga stay rumah. Alhamdulillah dapat berpuasa dengan family. Happy woiii, just satu hari je puasa kat kolej. Atleast dapat merasa berpuasa diperantauan dengan kawan-kawan (perantauanlah sangat). Dan tarawikh sesama dengan budak berdua tu.

Tak sangka tahun pertama pengajian kat UKM dah habis dan next sem dah tahun dua. Jadi senior kata kau. Boleh dikatakan aku relaks masa sem 1, aku tersangatlah free sampai sempat pergi jalan-jalanlah. Masuk je sem 2, mak aiii busy kemain mengalahkan kak mah. Banyak program yang aku join, paling best volunteer banjir di Temerloh tu memang tak boleh lupa. Program paling besar aku join mestilah program kolej. The best moment. Banyak pengalaman aku dapat, macam mana nak handle sesuatu program tu. Alhamdulillah jawatan Eksekutif Sukan yang aku pegang dapat dilaksanakan dengan baik disebabkan ada TAZ dan AJK2 yang sentiasa bagi sokongan.

Dan sem 2 aku makin kenal ragam manusia. Tak sangka juga kat universiti ini aku jumpa macam-macam manusia. Yang penting jangan terlalu percayakan orang yang baru kenal. Kena hati-hati dan kena pandai cari kawan. Alhamdulillah sepanjang duduk sini kawan-kawan kat kelas dan kolej pun semua sekepala, memang best. Dorang ni penganti bila family jauh nun di Johor. Okay, dah-dah lah tu, jom kita tengok gambar biar gambar berbicara pulak. 



Ni insan-insan yang ke hulur ke hilir sama-sama. 


Masa program kolej. Miss this moment 


Coursemate yang awesome.


sangat memahami..


Rinduuuuu


Masa sini cuti hari pekerja. Muka-muka tak sedar nak exam sem 2. haha


Mas mis mus. Hahaha. 


Ni baju korporat kiteorang. Cantik tak? tengoklah sapa yang pilih design..haha






dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Friday, 9 January 2015

Entah apa-apa

Assalamualaikum w.b.t

Pening dah baca slide nota. Sesungguhnya gap exam 8 hari sangat menyeksakan. Dah ramai sorong beg roda, jiran kiri kanan pun dah balik, nasib baik ada roomate TAPI aku nakkk balikkkkkkkk~ *jeritan perantau

Okay lupakan pasal balik rumah, sebab nak tak nak aku dapat balik rumah 21hb juga. Disebabkan aku rajin terlebih malam ini, aku update blog yang bosan ini. Haha. Malam ini aku nak senaraikan semua plan yang aku nak buat masa cuti sem, kira macam target aku. Banyak juga nak buat, tapi dapat buat dalam 70% pun dah okay.

1. Topup tidur plus susun balik kitaran tidur aku. 
2. Tengok muka ibu ayah puas-puas (lepas rindu)
3. Topup balik skill memasak yang dah hilang sikit sejak masuk ukm ini.
4. Hantar dan ambil adik balik sekolah *confirm wajib*
5. Pergi sekolah jumpa cikgu-cikgu 
6. Haa apa lagi reunion dengan kawan-kawan aku.
7. buat part time *kena fikir balik, tapi bos asyik tanya je,huhu..
8. Study sikit-sikit subjek sem 2, sebab tough sangat ;'(
9. Drive puas-puas
10. Jogging.
11. Baca buku yang beli kat big bad wolf.
12. Makan!!
13. Luangkan masa dengan family.

Setakat ini je kot yang nak dibuat. Tapi kalau ada banyak lagi best. Cuti pun tak lama, kena naik awal sebab ada kerja nak dibuat kat kolej. Btw apa korang rasa kalau ada orang nyanyikan lagu-lagu ini? *tetibe* Okay bye. Selamat Malam :) Hayatiiiii


DAN




dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)

Saturday, 3 January 2015

Permulaan 2015.

Assalamulaikum w.b.t

Dah berbulan rasanya tak update blog. Macam ni kot gayanya bila dah masuk alam campus. Busy kemain! Tup tup dah bertukar tahun. Ohh ya Salam Maulidur Rasul. Rindunya zaman sekolah dulu. Kalau ada sambutan maulidur Rasul mesti ade perarakkan dari sekolah ke masjid. Rindu bak hangggg.. Zaman Uni ada ke ek? Sebab sekarang minggu exam. Kalau ada memang nak join!! In Shaa Allah.

Alhamdulillah aku dah lepas 3 paper. Semua tu killer paper. Tinggal lagi 2 je, tu pun gap nya jauh kot. Memang mood study kejap turn on / off jelah. Macam sekaranglah, mood study kelaut. 4:48 a.m still aku pandang nota, nota pandang aku. Last2 aku pandang blog. Hahaha. Okay tak baik amalkan selalu..hihi

Actually aku tak tahu nak cerita pasal apa pagi2 buta ni. Okaylah pape pun aku nak ucapkan All the best untuk mereka yang terlibat dengan final exam. Buat elok2, make sure study smart okay? Plus kalau dah penat sangat jangan paksa. Rehat dulu. Good Luck Uollss~~

waktu ni first time stay up sampai subuh. Alhamdulillah berbaloi. Hehe

and aku rasa, aku orang pertama yang ambil gambar kat sini. Sebab pagi2 buta 1 Januari 2015 tu aku jogging lalu kat sini. Okay perasan....



dah BACE? so KOMEN lah pape yang patut :)